Banja Luka

Otvaranje kuće Milanovića: Specijalni gost glumica Mina Lazarević

Otvaranje kuće Milanovića: Specijalni gost glumica Mina Lazarević
Foto: Ustupljena fotografija | Otvaranje kuće Milanovića: Specijalni gost glumica Mina Lazarević

BANJALUKA - Kuća Milanovića sutra zvanično otvara svoja vrata prigodnim programom, gdje će nastupiti "Libertango", Natalija Todorović, Radovan Ivanović Duo, te specijalni gost glumica Mina Lazarević.

"Ovaj objekat, nakon potpune rekonstrukcije postaje novo mjesto kulture u samom centru našeg grada, prostirući se na površini od oko 2.500 kvadratnih metara, te će potpuno uređen, adaptiran i na četiri etaže biti na raspolaganju našim umjetnicima i kreativcima", kazali su iz Gradske uprave.

Naime, kuća Milanovića će ponuditi prostor za sve one koji se bave muzikom, likovnom umjetnošću, filmom, multimedijom i drugim kreativnim aktivnostima.

"Ovaj objekat će biti od velikog kulturno-istorijskog značaja za naš grad, s obzirom na to da će bogatu kulturnu scenu u potpunosti rasporediti na ovaj objekat i na Kulturni centar Banski dvor", istakli su oni, te podsjetili da je kuća Milanovića za Banjaluku izuzetno važan objekat i ima arhitektonski, ambijentalni, ali i istorijski značaj s obzirom na to da se nalazi u zoni zaštite i da datira još iz perioda Austro-Ugarske, tačnije iz 1893. godine

Obnovu su zajedno finansirali Grad Banjaluka i Vlada Republike Srpske, a za ovu namjenu je izdvojeno oko 4,5 miliona KM.

Otvaranje kuće Milanovića zakazano je za 12. septembar u 19 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije