Banja Luka

Otklonjene nedoumice u vezi sa kružnim tokom kod Kampusa u Banjaluci

Otklonjene nedoumice u vezi sa kružnim tokom kod Kampusa u Banjaluci
Foto: Velibor Tripić | Otklonjene nedoumice u vezi sa kružnim tokom kod Kampusa u Banjaluci

BANJALUKA - Predstavnici nadležnih republičkih i gradskih institucija otklonili su danas sve nedoumice u vezi sa izgradnjom kružnog toka u neposrednoj blizini banjalučkog univerzitetskog Kampusa, odnosno omogućen je direktan pristup u Ulicu studentskih brigada iz kružne raskrsnice, kao i pješački prelaz.

Kao predstavnik banjalučkog Univerziteta, dekan Arhitektonsko-građevinskog fakulteta Saša Čvoro rekao je da su prihvaćeni njihovi prijedlozi da bude omogućen vidljiviji i jasniji pristup raznim tipovima kontrolisanog saobraćaja u prostor Kampusa.

"Usaglašeno je da se koriguju projektna rješenja", rekao je Čvoro nakon sastanka u resornom ministarstvu, prenosi Srna.

Pomoćnik ministra za urbanizam i prostorno planiranje Srpske Dragan Jevtić naveo je da je riječ o izmjenama određenih tehničkih rješenja i da se očekuje brza realizacija dva kružna toka u blizini Kampusa.

Predstavnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Jelena Kos rekla je da će izvođaču radova biti dat nalog za ove izmjene, a da se završetak radova očekuje u narednih mjesec dana, te je zamolila građane za strpljenje.

"U postupku smo rješavanja i imovinsko-pravnih poslova u vezi sa kružnim tokom kod `Audi centra`. Nadamo se da ćemo uskoro riješiti tu dokumentaciju na dobrobit građana i učesnika u saobraćaju", istakla je Kos.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Univerziteta u Banjaluci, Gradske uprave i preduzeća "Putevi Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije