Banja Luka

Olimpijka Ivana Ninković ponovo u svom Trebinju

Olimpijka Ivana Ninković ponovo u svom Trebinju
Foto: Vesna Duka | Olimpijka Ivana Ninković ponovo u svom Trebinju

TREBINJE - Najpoznatija trebinjska plivačica, olimpijka Ivana Ninković i njen suprug Zak, inače Australijanac, prisustvovali su prijemu kod gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, gdje je Ivana još jednom potvrdila da, gdje god je otišla, kada god je plivala, u mislima je nosila svoj grad.

"Zato je ovaj prijem kod gradonačelnika za mene veliko zadovoljstvo, kao što mi je veliko zadovoljstvo nakon sedam godina biti ponovo u mom gradu, jer godinama živim u Americi, a, ne samo kada plivam, nego bilo kada, ja sam u mislima u svome gradu koji je za mene jedan od najljepših gradova na svijetu", istakla je Ivana nakon prijema.

Ona je istakla da je za nju velika čast dovesti u ovako lijep grad svoga supruga (sa kojim se prije nekoliko dana vjenčala u trebinjskom Sabornom hramu) i njegovu porodicu, kao i svoje prijatelje, da, kako kaže, iskuse ovo Trebinje i njegove ljepote.

Ona je u razgovoru sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem pohvalila gradnju zatvorenog bazena i rekonstrukciju postojećeg, olimpijskog bazena na otvorenom, napominjući da bi, da su takvi uslovi postojali u vrijeme kada je ona počinjala, možda nikada ne bi ni otišla u Banjaluku gdje se najprije "otisnula" u plivačkim vodama.

I gradonačelnik Mirko Ćurić je potvrdio da je sa Ivanom razgovarao i o njenoj karijeri i uspjesima, ali i sugestijama da se za dobar, profesionalni sport, manji klubovi istih sportova moraju ujedinjavati, a sa njima raditi vrhunski treneri, kako bi rezultati bili bolji.

"Mi smo Ivanu upoznali i sa činjenicom da želimo upotpuniti sadržaj na zatvorenom bazenu, da se završi dio koji je vezan za smještajne kapacitete ekipa koje dolaze ovdje, da napravimo još bolje uslove i za treniranje", dodao je Ćurić.

Podsjetivši da ogroman broj djece i mladih u Trebinju trenira neki od sportova, on je dodao da se svima pruža ista šansa, te da veliki broj njih nastavi i dalje sportsku karijeru, poput Ivane koja je ponikla u Plivačkom klubu "Leotar".

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije