Banja Luka

"Od Banjaluke s ljubavlju": Humanitarni broj 1414 otvoren i u julu

"Od Banjaluke s ljubavlju": Humanitarni broj 1414 otvoren i u julu
Foto: Ustupljena fotografija | "Od Banjaluke s ljubavlju": Humanitarni broj 1414 otvoren i u julu

BANJALUKA - U okviru akcije "Od Banjaluke s ljubavlju" tokom jula možete pozvati humanitarni broj 1414, donirajući na taj način 1 KM za prikupljanje novca za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju, istakla je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika.

"Kroz razgovor sa roditeljima, mi smo prepoznali različite probleme s kojima se oni suočavaju, probleme kojima mi treba da se bavimo. Prvi se odnosi upravo na uslugu 'predah', jer danas ima veliki broj roditelja, često onih koji su samohrani i koji ne mogu da odu, na primjer, na operaciju, jer u tom trenutku nemaju gdje da ostave svoje dijete", kazala je ona.

Dodala je i to kako drugi problem koji je potrebno da se riješi jeste - trajni smještaj.

"Drugi problem koji smo prepoznali jeste stanovanje uz podršku i u konačnici najveći izazov i za nas najveći problem koji želimo dugoročno da riješimo jeste trajni smještaj. Najveći strah roditelja je šta će biti sa njihovim djetetom kada njih više ne bude", kazala je Šukalova.

Podsjećamo, na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića Gradska uprava pokrenula je 1. marta ovu jedinstvenu humanitarnu akciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije