Banja Luka

Ninković: Voda nije ispravna za piće

Ninković: Voda nije ispravna za piće
Foto: Anja Vidić | Ninković: Voda nije ispravna za piće

BANJALUKA - Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka tvrdi da voda nije ispravna za piće, kako u prigradskim tako i gradskim mjesnim zajednicama.

Prema njegovim riječima postoje jasni dokazi i nalazi Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske da voda na više područja u Banjaluci nije ispravna za piće.

"Posjedujem desetak izvještaja o izvršenoj kontroli vode za piće na teritoriji grada Banjaluka, a u pitanju su kako gradska tako i prigradska naselja, a kontrolu je vršio Institut za javno zdravstvo RS, po nalogu "Vodovoda" u skladu sa ugovorom koji imaju zaključen međusobno", rekao je on, te dodao da su ovi izvještaji rađeni unazad četiri do pet mjeseci.

"Prema izvještajima koje ja imam u tri gradske MZ voda nije ispravna za piće, a riječ je o Masarikovoj 1, odnosno MZ Centar 2, zatim Ulica Jovana Raškovića, tačnije MZ Paprikovac, te Bulevar, Braće Mažar i majke Marije 103”, rekao je Ninković, pokazujući rezultate nalaza, te je dodao da je tačno precizirano gdje je uziman uzorak vode.

"U MZ Potkozarje voda nije za piće, te u Verićima i iz lokalnog vodovoda Subotica", rekao je on, te dodao da je ovo zastrašujuće.

On tvrdi da su gradonačelnik Banjaluka Draško Stanivuković i direktor "Vodovoda" Aleksandar Zolak, za sve ovo znali mjesecima i krili su to od građana.

"Nevjerovatno je da su oni zarad političkih poena, uskratili novac namijenjen za tretiranje vode, kako bi bila ispravna za piće. Oni su taj novac preusmjerili  da bi se napravilo najveće vještačko jezero u BiH, preko puta Delte", objasnio je on.

Kako dodaje oni su "Banjalučane i djecu trovali mjesecima, a sve radi političkih poena".

"Ja ne znam odakle je uzorkovana voda koja je poslata u institut u Beograd i Zagreb, možda su je uzeli iz flašice Prolom vode", zaključio je on.

Povezana vijest:

Nalazi iz "Batuta": Voda u Banjaluci ispravna za piće

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije