Banja Luka

Naučno – popularno predavanje na temu "Crne rupe"

Naučno – popularno predavanje na temu "Crne rupe"
Foto: Ustupljena fotografija | Naučno – popularno predavanje na temu "Crne rupe"

BANJALUKA - Udruženje građana "Bozon" organizuje naučno – popularno predavanje "Crne rupe" 22. oktobra u amfiteatru Doma omladine u 18 časova.

Prema riječima organizatora, riječ je o petom projektu udruženja koji provode kroz STEAM (Science – nauka, Technology – tehnologija, Engineering – inžinjerstvo, Art – umjetnost, Mathematics – mateamtika), ove godine uz podršku Grada Banjaluka, te Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Noći istraživača i Opće gimanzije Katoličkog školskog centra u Banjaluci.

"Kroz projekat će učenici imati priliku da se upoznaju sa programiranjem elektronskih komponenti, osnovnim pojmovima astronomije i astronautike, astrofotografije zatim upoznaće se sa vještinama izražavanja, držanja govora, pisanja i ekološki prihvatljivim materijalima", navedeli su oni.

Dodaju kako predavanjem počinje projekat udruženja pod nazivom "Kosmos".

"Kroz projekat učenici će imati priliku da se upoznaju sa programiranjem elektronskih komponenti, osnovnim pojmovima astronomije i astronautike, astrofotografije zatim upoznaće se sa vještinama izražavanja, držanja govora, pisanja i ekološki prihvatljivim. Kroz navedeno predavanje nam je cilj da zainteresujemo, motivišemo mlade ljude da se bave ne  samo naukom već i da njihov životni odabir bude neka od njih", zaključili su oni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije