Banja Luka

Nadležni pozivaju na štednju vode

Nadležni pozivaju na štednju vode
Foto: Ustupljena fotografija | Nadležni pozivaju na štednju vode

BANJALUKA - S obzirom na to da se i za naredne dane najavljuje toplo vrijeme, iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice pozivaju vlasnike plantažnih zasada i farmi, koji se nalaze na stabilnom sistemu vodosnabdijevanja, da se za dopremanje veće količine vode neophodne za obavljanje ovih djelatnosti obrate tom odsjeku.

"Upućujemo apel da se voda ne skladišti, nego da se za dopremanje veće količine vode obrate sekretarima pripadajućih mjesnih zajednica, a u dane vikenda putem Centra za obavještavanje na broj telefona 121. Sve ovo je s ciljem održavanja sistema vodosnabdijevanja stabilnim, odnosno rasterećenja javne vodovodne mreže", kazali su iz Odsjeka, čiji su timovi svakodnevno na raspolaganju sugrađanima u slučaju potrebe.

Podsjećaju da je i dalje na snazi odluka o uvođenju vanredne situacije izazvane elementarnom nepogodom sušom.

"Trajanje vanredne situacije, prema zaključku Štaba za vanredne situacije, nije ograničeno, nego će biti na snazi sve dok budu trajale nepovoljne hidrometeorološke prilike", kazali su oni.

Samim tim, kako dodaju, na snazi je i stalno dežurstvo u službama Odsjeka za poslove civilne zaštite i PTVSJ, "Vodovoda" i JU Centar za socijalni rad Banjaluka.

Podsjećamo sugrađane i na brojeve telefona ovih subjekata, koji su određeni kao dežurni u periodu dok traje vanredna situacija: "Vodovod" 051/498-950, dostupan 24 časa, Odsjek za poslove civilne zaštite i PTVSJ 051/498-261, od osam do 16 časova i Centar za obavještavanje, broj telefona 121, od 16 do osam časova, JU Centar za socijalni rad Banjaluka 065/539-701 i 066/273-558, dostupan 24 časa, JZU Dom zdravlja Banjaluka, broj telefona 124, dostupan 24 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije