Banja Luka

Mještani u najdužoj banjalučkoj ulici i dalje žude za asfaltom

Mještani u najdužoj banjalučkoj ulici i dalje žude za asfaltom
Foto: Arhiva | Mještani u najdužoj banjalučkoj ulici i dalje žude za asfaltom

Mještani najduže ulice u Banjaluci još čekaju asfaltiranje, ali su zadovoljni novim trotoarom duž Puta srpskih branilaca.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, sa saradnicima, obišao je mjesnu zajednicu Zalužani, gdje je ovih dana okončana prva faza izgradnje trotoara.

"Projekat vrijedan 1,5 miliona KM podrazumijeva izgradnju trotoara duž Puta srpskih branilaca u dužini od 1,8 kilometara, do granice sa opštinom Laktaši", objasnio je Stanivuković.

Kako je dodao, završetkom kompletnog projekta u znatnoj mjeri će se poboljšati bezbjednost kretanja pješaka uz magistralni put, a prvenstveno naših mališana.

Poručio je i to da za njih nema odmora, te da je svaki dan jedinstvena prilika da se još mnogo toga uradi za narod i Banjaluku.

Mještani Zalužana zadovoljni su ovim projektom.

"Ovom dijelu grada trotoar je bio više nego potreban. Napokon smo ga dobili, te je put naše djece do škole mnogo bezbjedniji", istakao je jedan mještanin i dodao da se ovo dugo čekalo.

Prema riječima jedne mještanke, potrebno je ulagati i u najdužu ulicu u Banjaluci, a koja se nalazi upravo u Zalužanima.

Kako dodaje, riječ je o Ulici Nenada Kostića.

"Obećan nam je asfalt i trotoar duž cijele ulice ove godine, ali još nismo vidjeli da su počeli radovi", kazala je ona i dodala da je asfaltirano nekoliko krakova ove ulice, ali se nije radilo na glavnom dijelu.

"Ova ulica je duga skoro četiri kilometra, imamo više od 500 kuća, a nemamo ni kanalizaciju, ni trotoar, dok je asfalt propao. Kada pada kiša, kanali su puni vode", kazala je ona.

Prema njenim riječima, mnogo je djece u ovoj ulici, a put do škole nije bezbjedan.

"Ulica je uska i puna rupa, nekoliko mojih komšija je zbog rupa u asfaltu prilikom mimoilaženja sa pješakom ili drugim vozilom probušilo gumu. U ovakvom stanju ova ulica nije bezbjedna za našu djecu", kazala je ona.

Ističe da strahuju za sopstvenu bezbjednost i bezbjednost djece, te da su pisali i peticiju za njenu sanaciju.

Podsjećamo da je gradonačelnik Draško Stanivuković najavio u avgustu nova ulaganja u putnu infrastrukturu prigradskih naselja, pa tako i Ulicu Nenada Kostića.

"U prvoj fazi radova duž Ulice Nenada Kostića radićemo trotoar, da bismo potom proširivali i radili na drugoj strani puta kanalizaciju i sve što treba. Prvo idemo sa proširenjem ulice trotoarom sa jedne strane, zbog imovinsko-pravnih odnosa, kao što smo radili u Zalužanima ka Trnu. Biće trotoar sa jedne strane, pa onda prelazimo na drugu", objasnio je on tada i dodao da je ova ulica veoma važna jer je najveća i najmnogoljudnija, a, kako kaže, asfaltirali su krakove ove ulice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije