Banja Luka

Mališanima u Banjaluci više prostora za igru i druženje

Mališanima u Banjaluci više prostora za igru i druženje
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Mališanima u Banjaluci više rostora za igru i druženje

BANJALUKA - Na radost mališana, brojna banjalučka naselja su bogatija za nova igrališta, na kojima će djeca moći kvalitetno provoditi slobodno vrijeme.

Tako je u naselju Česma izgrađen mali raj za igru i uživanje, sa svim potrebnim rekvizitima, vrtuljak, klackalice, ljuljaške sa gnijezdom, tobogan, njihalica, pješčanik.

Takođe, završena je gradnja dječjih igrališta u naseljima Zalužani, Paprikovac, ali i Trapistima te su tako i mališani iz ovih dijelova grada dobili potpuno nova mjesta za igru, uživanje i siguran boravak na otvorenom.

"Na zadovoljstvo svih mještana Rosulja, u proteklom periodu izgrađeno je novo igralište, sa svim pratećim sadržajem u neposrednoj blizini osnovne škole u tom naselju. Uz sva ova igrališta, mališani iz naselja Petrićevac, Motike, Kola, Zalužani, Starčevica i Novoselija takođe će dobiti uređene prostore za igru, dok će Gradska uprava izdvojiti i značajna sredstva za rekonstrukciju i proširenje postojećih igrališta, poput onih u ulicama Carice Milice, Tarasa Šečenka i Voždovačka, te u Lorkinom naselju", navode iz GU Banjaluka te dodaju da je pri kraju izgradnja igrališta u Ulici Srđe Zlopogleđe, koje se finansira iz sredstava Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije