Banja Luka

Kuća "Predah" zbrinuće djecu sa poteškoćama u razvoju

Kuća "Predah" zbrinuće djecu sa poteškoćama u razvoju
Foto: Ustupljena fotografija | Kuća "Predah" zbrinuće djecu sa poteškoćama u razvoju

BANJALUKA - U toku je izgradnja ustanove - kuće "Predah", odnosno centra koji će omogućiti cjelodnevno zbrinjavanje djece sa poteškoćama u razvoju.

Kako je poručila Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika, izgradnja jednog ovakvog centra je neophodna za naš grad.

"Postoji velika potreba za ustanovom koja će pružati dvadesetčetvoročasovnu njegu. Veliki broj roditelja, posebno samohranih, svakodnevno se suočava sa izazovima usklađivanja poslovnih obaveza i brige o djeci", kazala je Šukalova.

Poručila je i to kako će "Predah" zasigurno biti mjesto koje će roditeljima pružiti sigurnost i olakšanje.

"Tu će roditelji moći pronaći prijeko potrebnu podršku i olakšanje, znajući da su njihova djeca u najboljim rukama", poručila je Šukalova.

Podsjećamo, ovaj objekat će se u prvoj fazi sastojati od tri etaže, sa kancelarijama, prostorijama poput senzorne sobe, dnevnog boravka i na trećem spratu biće veći broj mjesta za spavanje, a uz sve to, imaće i senzorno igralište.

Dugoročna ideja, kako su ranije istakli, jeste da ovaj objekat bude proširen i da ima trajno stanovanje, koje će biti humano da roditelji mogu  biti bezbrižni da njihova djeca imaju gdje da budu.

Grad Banjaluka pokrenuo je 1. marta jedinstvenu humanitarnu akciju - "Od Banjaluke s ljubavlju" , te su svi sugrađani imali priliku da u okviru akcije pozovu humanitarni broj 1414 donirajući na taj način jednu KM za prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije