Banja Luka

Kresojević traži vanrednu sjednicu Skupštine grada

Kresojević traži vanrednu sjednicu Skupštine grada
Foto: Arhiva | Kresojević traži vanrednu sjednicu Skupštine grada

BANJALUKA - Bojan Kresojević, gradski menadžer, istakao je da je predsjednik Skupštine grubo prekršio Poslovnik, a, kako navodi, posljedice će pored brojnih građana osjetiti "Dep-ot".

"Na vanrednoj sjednici održanoj u petak predsjednik Skupštine je povrijedio odredbe člana 99, stav 3, Poslovnika, te član 52. Zakona o lokalnoj samoupravi, jer je uskratio pravo odbornicima da se izjasne o prijedlogu gradonačelnika za dopunu dnevnog reda", rekao je on, te dodao da je među 86 tačaka za dopunu dnevnog reda mnogo važnih tačaka za građane i preduzeća, poput vodosnabdijevanja za potkozarska sela.

"Izgledno je da predsjednik Skupštine nije dozvolio izjašnjenje o prijedlozima za dopunu dnevnog reda očekujući da bi neke od tih tačaka dobile podršku odbornika za uvrštavanje na dnevni red", istakao je on.

Posljedice su, kako dodaje, i da preduzeće "Dep-ot" ostaje bez kancelarijskog prostora, jer predsjednik Skupštine nije dozvolio da se tačka za produženje zakupa prostorija ovom preduzeću uvrsti u dnevni red, iako je očekivano da bi odbornici jednoglasno podržali ovu odluku radi nesmetanog funkcionisanja preduzeća. 

"Pozivam predsjednika Skupštine da zakaže vanrednu sjednicu Skupštine grada na kojoj će, pored vodosnabdijevanja, biti riješeno ovo pitanje", istakao je Kresojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije