Banja Luka

Kraljevska porodica podržala obnovu Doma "Rada Vranješević"

Kraljevska porodica podržala obnovu Doma "Rada Vranješević"
Foto: Ustupljena fotografija | Kraljevska porodica podržala obnovu Doma "Rada Vranješević"

BEOGRAD - Još jedna faza kompletne obnove Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci je uspješno završena zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji "Lajflajn" Čikago, koja preko 30 godina radi pod pokroviteljstvom Njenog kraljevskog visočanstva, kao i Fondacije princeze Katarine u Beogradu.

Naime, upravo okončana četvrta faza ovog velikog projekta obuhvatila je renoviranje svih prostorija pete vaspitne grupe, što podrazumijeva četiri zajedničke spavaće sobe, veliki dnevni boravak, trpezariju, kuhinju i sve hodnike.

"Ovi sveobuhvatni radovi, započeti sa željom da se poboljšaju uslovi života djece koja borave u ovom domu, uključuju farbanje svih prostorija, hoblovanje parketa, postavljanje novih pločica u kuhinji, zamjenu svih vodovodnih cijevi, ugradnju novih kuhinjskih elemenata, nabavku  novih kuhinjskih aparata i postavljanje novih podnih pločica u trpezariji. Pored toga, obezbijeđeni su i novi namještaj, TV komoda i novi televizor. Uz to, sve spavaće sobe su opremljene novim tepisima i zavjesama, a kupljena su i ugrađena nova vrata", navode iz Fondacije princeze Katarine u Beogradu.

Kako dodaju, ova inicijativa je u potpunosti omogućena zahvaljujući velikodušnim donatorima i dobrotvorima sa 6. godišnjeg golf turnira "Lajflajn" Čikaga, događaja koji se svake godine održava u Floridi, a koji organizuje dobrotvor Humanitarne organizacije "Lajflajn" Čikago. Sredstva prikupljena tokom ovog događaja su posebno namijenjena za podršku djeci u domovima u Srbiji i Republici Srpskoj.

"Još jednom su naši donatori pokazali svoju nepokolebljivu spremnost da pruže pomoć i podele ljubav koju u svojim srcima osećaju za druge. Pružajući pomoć ovoj deci, mi takođe obezbeđujemo lepšu i sigurniju budućnost za našu zemlju. Saznanje da smo uneli radost u njihova srca inspiriše me da nastavim da se borim za dobrobit našeg naroda, naše dece u Srbiji i Republici Srpskoj", izjavila je nj.k.v. princeza Katarina.

Darijana Kecman, direktorica Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", izjavila je da je izuzetno zahvalna dugogodišnjim prijateljima iz Humanitarne organizacije "Lajflajn" Čikago na uspješnom projektu renoviranja i opremanja vaspitne grupe 5, u kojoj borave djevojčice uzrasta od 11 do 14 godina.

Istakla je da su djevojčice oduševljene novim prostorom, gdje provode vrijeme u dnevnom boravku, gledaju televiziju ili se druže pripremajući obroke u kuhinji. Dodala je i da je prostor sada osvježen, veselih boja i potpuno spreman za početak nove školske godine, te da im ova donacija znači mnogo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije