Banja Luka

Koji problemi tište banjalučke mjesne zajednice

Koji problemi tište banjalučke mjesne zajednice
Foto: Ustupljena fotografija | Koji problemi tište banjalučke mjesne zajednice

BANJALUKA - Banjalučke mjesne zajednice očekuju rješavanje ključnih problema do kraja godine, a najveći problemi su, kako kažu, loši putevi, na čiju modernizaciju čekaju.

Dejan Štrbac, član Savjeta MZ Debeljaci, istakao je da su imali zbor građana sa predstavnicima grada, te da su se dogovorili o daljim planovima i prioritetima u pomenutoj mjesnoj zajednici.

"Na zbor građana, koji je održan 17. jula, pozvali smo predstavnike Gradske uprave i Skupštine grada, gdje su iznijeti problemi koje ima naša MZ. Nadamo se da će barem dio problema u ovoj godini biti riješen. Tražili smo i dobili obećanja da će nekategorisani putevi biti popravljeni i da će dio kanala biti očišćen. Takođe, nadamo se da će biti nastavljena modernizacija glavne saobraćajnice kroz Debeljake", rekao je on za "Nezavisne".

Rade Radonjić, predsjednik Savjeta MZ Česma, rekao je da su u ovoj MZ aktivni radovi na izgradnji najvećeg mosta i pristupnog puta.

"Radovi su bili obustavljeni zbog velikih vrućina. Juče su krenuli ponovo raditi ustaljenom dinamikom. Trenutno se vrše pripreme za postavljanje prenapregnutih nosača za treće polje", rekao je on juče za "Nezavisne".

Milana Mišić, predsjednica Savjeta MZ Lauš 1, istakla je da je jako loše stanje u ovoj mjesnoj zajednici.

"Redovno održavanje ulica je izostalo kada je u pitanju popunjavanje rupa, a postoje i ostali problemi, koji se tiču zamjene autobuskih stajališta, izgradnje dječjeg igrališta, MZ Lauš 1 nema nijedno dječje igralište. Takođe smo tražili da se odobri sadnja drveća u Karađorđevoj ulici, koja je nekad prije imala drvored", objasnila je ona, te dodala da je potrebno postavljanje kamera na divljoj deponiji o trošku Savjeta MZ u Ulici Franca Šuberta.

Gradonačelnik Draško Stanivuković razgovarao je juče sa mještanima Borika o aktuelnim pitanjima za ovo naselje.

Kako je kazao tom prilikom, grad će njihove zahtjeve da realizuje.

"Saslušali smo i usvojili sve njihove zahtjeve koje će grad realizovati u narednom periodu. Povećaćemo broj parking-mjesta, smanjiti spratnost stambeno-poslovnih objekata čija izgradnja je planirana kod lokalne pijace, a ulica koja im je važna ostaće jednosmjerna i biće zadržana sva postojeća parking-mjesta", naglasio je Stanivuković.

Poručio je i to kako su mu mještani ukazali i na potrebu obnove dječjih igrališta, izgradnju javne garaže, a dodatno su i uputili  zahtjev za uvođenje naplate parkinga kako bi se omogućilo nesmetano parkiranje stanara.

"Smatramo da su njihovi zahtjevi opravdani te ćemo i pronaći način da sve njihove zahtjeve realizujemo. Nakon našeg dolaska i razgovora, mještani Borika su vidno zadovoljni, što mi je izuzetno drago", naglasio je Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije