Banja Luka

Ješić: Kuća Milanovića još jedan dokaz saradnje koalicije SNSD-PDP

Ješić: Kuća Milanovića još jedan dokaz saradnje koalicije SNSD-PDP
Foto: Ustupljena fotografija | Ješić: Kuća Milanovića još jedan dokaz saradnje koalicije SNSD-PDP

BANJALUKA – "Kuća Milanovića je još jedan dokaz saradnje koalicije SNSD-PDP kada se treba izaći u susret firmi Korićanac. Da, upravo onoj firmi kojoj su zajedno dali vrijedno zemljište na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu", rekla je Dijana Ješić, nosilac liste Narodni front – Jelena Trivić za odbornike u Skupštini grada.

Ona ističe da je na renoviranje ovog objekta utrošeno pet miliona maraka, više nego što je bilo potrebno za, na primjer, izgradnju Osnovne škole u naselju Ada, za koja je sredstva obezbijedila Srbija, a koja su "takođe na sumnjiv način utrošena, isto kao i sredstva za obnovu Sokolskog igrališta, takođe donacija Grada Beograda“.

"Još jedna poveznica ove saradnje jeste i to da je Vlada Republike Srpske za obnovu ovog objekta izvojila četiri i po miliona maraka, iako do danas, kako navode iz RUGIP-a, nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, što govori da je riječ o još jednom izvođenju radova bez građevinske dozvole. Postavlja se pitanje kako je tek sad za Vladu Republike Srpske sporna obnova ove kuće, kada je sve gotovo i kada je novac potrošen?!“, dodala je Ješićeva.

"Kada se trebao dati novac za obnovu tada su SNSD i PDP djelovali zajedno. Sad kad je novac potrošen, sada se kao svađaju. U svađu se uključio i Milorad Dodik lično, a sve u nastojanju da Stanivukovića predstavi kao opozicionara, uz svesrdnu pomoć režimskih medija.

Da li se neko preko kuće Milanovića želi oprati od simbioze i distancirati od firme Korićanac koja je dobila višemilionski posao u mnogostruko većem iznosu od realnog?!", upitala je ona i dodala:

"Dragi građani, vama ostavljamo da razmislite šta se to sve moglo uraditi za pet miliona maraka, i da li obnova jednog ovakvog objekta, koji je za aktuelnu gradsku administraciju na samom vrhu prioriteta, realno košta toliko?“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije