Banja Luka

Grad poklonio parkinge za bicikla za 15 zajednica etažnih vlasnika

Grad poklonio parkinge za bicikla za 15 zajednica etažnih vlasnika
Foto: Ustupljena fotografija | Grad poklonio parkinge za bicikla za 15 zajednica etažnih vlasnika

BANJALUKA -U toku je montaža parkinga za bicikla koje je grad Banjaluka u okviru Evropske sedmice mobilnosti poklonio zajednicama etažnih vlasnika.

Inače, u akciji podjele besplatnih parkinga za bicikla koja je pokrenuta s ciljem promocije urbane mobilnosti, biciklističkog saobraćaja i zdravog načina života, grad je nagradio ove godine 15 zajednica etažnih vlasnika, nominovanih od strane naših sugrađana.

Nekoliko zajednica etažnih vlasnika koje su pobijedile u ovogodišnjoj akciji obišla je savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo.

"Podjela parkinga za bicikla zajednicama etažnih vlasnika jedna je od akcija za koju naši sugrađani pokazuju najveće interesovanje. Više stotina komentara i trud učesnika za vrijeme trajanja akcije dokaz je da je ovo još jedna dobra odluka aktuelne gradske administracije. Ovu akciju sprovodimo već treću godinu zaredom", poručila je Šukalo.

Kako je kazala, ova akcija ima za cilj da promoviše veću upotrebu bicikala kao alternativnog vida prevoza, što osim zdravijem načinu života doprinosi i zaštiti životne sredine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije