Banja Luka

Filmska revija o ljudskim pravima ponovo u Banjaluci

Filmska revija o ljudskim pravima ponovo u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Filmska revija o ljudskim pravima ponovo u Banjaluci

BANJALUKA - Jednodnevna revija kratkih dokumentarnih filmova o ljudskim pravima drugu godinu zaredom biće organizovana u okviru "Dana Srđana Aleksića", a konkurs za prijavu filmova je otvoren i trajaće do 10. novembra ove godine.

Inače, "Dani Srđana Aleksića" biće održani od 9. do 10. decembra ove godine, a biće otvoreni upravo revijom filmova koju organizuju Helsinški parlament građana Banjaluka i Kuća ljudskih prava Banjaluka, platforma za jačanje udruženih organizacija civilnog društva i njihovog uticaja na stanje ljudskih prava u zemlji i okruženju.

"Konkurs za prijavu filmova je otvoren i tim povodom organizatori pozivaju organizacije civilnog društva, filmske radnike i radnice, kao i sve druge kreativce i kreativke da prijave i pošalju svoj film", navodi se u saopštenju Kuće ljudskih prava.

Kako je istaknuto, uslovi koji treba da budu ispunjeni jeste da tema filma bude iz oblasti ljudskih prava, a da trajanje filma bude do 30 minuta.

"Film mora biti snimljen u posljednje dvije godine na području Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije", stoji u uslovima za prijavu.

Film sa kratkim opisom kandidati mogu poslati na e-mail adresu [email protected].

"Cilj revije je podizanje svijesti o ugroženosti ljudskih prava i prikazivanje nekoliko različitih priča sa ovom tematikom", ističu iz Kuće ljudskih prava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije