Banja Luka

Drinić odgovorio Kapović Solomun: Profesorka pala na ispitu

Drinić odgovorio Kapović Solomun: Profesorka pala na ispitu
Foto: Arhiva | Drinić odgovorio Kapović Solomun: Profesorka pala na ispitu

BANJALUKA - "Svako vidi ono što želi", rekao je jednom prilikom Patrijarh Pavle. Ovim riječima bi se u najkraćem mogla opisati kritika ili bolje reći kritizerstvo profesorke koja vidi gradilišta i prašinu, ali ne i činjenicu da se Banjaluka gradi i razvija.

Istakao je to narodni poslanik Nebojša Drinić komentarišući izjavu Marijane Kapović Solomun iz Savjeta za ekologiju Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka da "Banjaluka više nije grad zelenila kao što je nekad bila" i da je "na sceni betonizacija". 

Kapović Solomun je rekla da "svi evropski gradovi okreću agendu od betonizacije i okreću se prirodi, ali, nažalost, u Banjaluci nije tako", te da je "u 21. vijeku nedopustivo da u najvećem gradu Republike Srpske 15.000 ljudi u julu danima nema vodu".

"Opaska profesorke je da Banjaluka više nije grad zelenila. Ova dušebrižnica ne zapaža da se kod nekadašnjeg kina "Kozara" umjesto nebodera gradi park, kao i kod "Delte", da će na Kupusištu biti Park ćirilice. Spominje da veliki broj naših sugrađana nema vodu, a nije nigdje pročitala da je Grad Banjaluka riješio problem vodosnabdijevanja za mještane Manjače nakon 50 godina",  naglasio je Drinić.

Upitao je da li je profesorka plakatno pojednostavljena pa svijet vidi crno - bijelo, a "grad samo kroz prizmu SNSD-ove i PDP-ove vlasti".

"U svakom slučaju cilj je previsok, junakinja preslaba.

Umjesto da pogleda činjenice Kapović Solomun  baca prašinu narodu u oči. Zato je profesorka pala na ispitu", zaključio je Drinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije