Banja Luka

"Dječiji karneval" ukrasio Banjaluku (FOTO, VIDEO)

"Dječiji karneval" ukrasio Banjaluku (FOTO, VIDEO)
Foto: Dražan Pozderović | "Dječiji karneval" ukrasio Banjaluku

BANJALUKA – Banjalučki park "Mladen Stojanović" danas krase mnogobrojni mališani koji sa šarenim kostimima, i osmijesima na licu učestvuju u "Dječijem karnevalu" koji se u našem gradu održava po treći put.

Naime, na ovogodišnjem karnevalu učestvuje veliki broj djece kako iz vrtića, tako i iz osnovnih škola.

Oni su u povorci prodefilovali kroz park, gdje  su za sve pristune priredili priredbu a oni najbolji će biti i nagrađeni.

Ivana Radmanović, potpredsjednik Centra za rad za djecom i omladinom MiS Banjaluka ističe da na ovogodišnjem karnevalu učestvuje više od 600 mališana.

"Ove godine imamo mnogo grupa, više od 600 mališana i danas Banjaluka posebno sija jer na jednom mjestu imamo ovoliki broj djece", kazala je Radmanovićeva.

Kako je rekao Draško Stanivuković. Gradonačelnik, Banjaluka živi mnogo manifestacija a ovaj karneval je svakako jedan od njih.

"Naša djeca su nama najvažnija, i želimo da oni budu uključeni u sve aktivnosti. Mnogo djece koja učestvuju na ovom karnevalu su tu bili i prije tri godine, te svake godine nastavljaju tradicionalno da učestvuju", kazao je Stanivuković.

Kako je dodao, ovakav događaj je zanimljiv za sve mališane, ali i za njihove roditelje.

"Djeci je ovo zanimljivo, oblače razne kostime i predstavljaju se na najljepši način, a roditelji uživaju zajedno sa njima", rekao je Stanivuković i dodao:

"Ovakvi događaji privlače turiste, ali i nađe građane koji uživaju".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije