Banja Luka

Demos: Neprihvatljiva betonizacija Borika

Demos: Neprihvatljiva betonizacija Borika
Foto: Ustupljena fotografija | Demos: Neprihvatljiva betonizacija Borika

BANJALUKA - Neprihvatljiva je namjera da se izmjenama Regulacionog plana u banjalučkom naselju Borik planira gradnja stambenih zgrada umjesto zelenih površina i dječjeg igrališta, ističu iz Gradskog odbora Demosa.

Član Savjeta Mjesne zajednice Borik jedan Bogdan Sekulić, koji je i član Predsjedništva Gradskog odbora Demosa, naveo je da su na upravo završenoj javnoj raspravi o izmjenama dijela Regulacionog plana za novo naselje u Boriku građani pokazali da su protiv gradnje dodatnih stambenih zgrada.

On je dodao da je neprihvatljivo da se između ulica Milana Karanovića i Vrbaski put, na zemljištu koje je donedavno bilo u vlasništvu grada, sada privatnom vlasniku planira odobravanje gradnje tri stambene zgrade.

"Dosadašnjim Regulacionim planom je na tom dijelu planirana zelena površina i dječije igralište. Postavlja se pitanje kako je moguće da se, suprotno zakonu, sada odobrava izgradnja novih stambenih zgrada", navodi Sekulić.

Sekulić izražava nezadovoljstvo i zbog namjere grada da se na prostoru male pijace u Boriku grade dva visoka nebodera, navedeno je u saopštenju Gradskog odbora Demosa.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije