Banja Luka

Čuvaju vještine pletenja i veza vunom

Čuvaju vještine pletenja i veza vunom
Foto: N.N. | Čuvaju vještine pletenja i veza vunom

BANJALUKA - Projekt "Svijet vune", koji promoviše pletenje i vez vunom, realizuje Udruženje žena "Bubamara" uz sufinansiranje Gradske uprave Banjaluka.

 

Kazali su ovo iz Udruženja žena "Bubamara", te su dodale da su do sada imale radionice pletenja u okviru raznih projekata, a ovaj projekt ima u fokusu osnaživanje žena.

"Ovaj jedinstveni projekt ima za cilj osnaživanje žena, očuvanje i unapređenje vještine pletenja i veza vunom kroz organizaciju radionica, izložbe i edukativnih događaja. Želimo omogućiti našim sugrađankama da otkriju ljepotu i kreativnost ovih tradicionalnih umjetnosti te pružiti mogućnost da pokažu svoje radove", istakli su iz Udruženja.

Kako dodaju, trajaće pet mjeseci.

"Radionice su namijenjene svim punoljetnim ženama, a održavaju se srijedom od 16 do 18 časova. Već smo počele s upoznavanjem vune i osnovama pletenja, ali uvijek se mogu pridružiti zainteresovane žene", kazale su one.

Prema njihovim riječima, plešće kape, šalove, papučice, prekrivače za bebe i razne druge pletene predmete.

"Ispletene predmete ćemo ukrašavati vezom vunom. Održaćemo jednu izložbeno-prodajnu manifestaciju na kraju, kako bi dale priliku učesnicama da pokažu svoje radove i šta su naučile. Učesnice imaju priliku da ispleteno zadrže za sebe, prodaju na našoj izložbi ili poklone u humanitarne svrhe", istakle su one.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije