Banja Luka

Besplatne instrukcije za banjalučke osnovce u Domu omladine

Besplatne instrukcije za  banjalučke osnovce u Domu omladine
Foto: Gradska uprava | Besplatne instrukcije za banjalučke osnovce u Domu omladine

Banjalučki školarci ove godine mogu besplatno imati instruktivnu nastavu, ali i, takođe potpuno besplatno, naučiti programski jezik, a sve to u Domu omladine u Banjaluci.

"U ovom polugodištu osim besplatne instruktivne nastave za učenike osnovnih škola, organizovaćemo i besplatne radionice programskih jezika", kazali su iz "Perpetuum mobilea", Instituta za razvoj mladih i zajednice Banjaluka, koji realizuje ovu radionicu.

Kako su dodali, radionice programskih jezika su namijenjene svim banjalučkim školarcima.

"Radionice će se održavati jednom sedmično u Domu omladine, a prijaviti se mogu učenici osnovnih i srednjih škola iz Banjaluke", kazali su oni.

Prema njihovim riječima, uslov za dolazak i prisustvo na radionicama je da učenici sa sobom donesu svoje laptope, kako bi brže i lakše usvajali znanje.

"Radionice počinju 19. oktobra ove godine, a dodatne informacije i prijave putem broja telefona: 065/276-711, radnim danima od devet do 15 časova", objasnili su organizatori.

Kako su dodali, besplatna instruktivna nastava u Domu omladine, koju takođe realizuje "Perpetuum mobile", Institut za razvoj mladih i zajednice Banjaluka, uz podršku grada, počela je u tim prostorijama u ponedjeljak, 14. oktobra.

"U ovom ciklusu instruktivne nastave časovi će biti organizovani za učenike osnovnih škola", istakli su oni.

Ova aktivnost, kako su kazali, podržana je od strane grada Banjaluka.

Podsjećamo da svake godine, već tradicionalno, u Domu omladine osnovnoškolci imaju mogućnost da odlaze na instruktivnu nastavu potpuno besplatno.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije