Banja Luka

Besplatne građevinske dozvole: Za godinu dana 150 porodica ostvarilo uštede od preko milion KM

Besplatne građevinske dozvole: Za godinu dana 150 porodica ostvarilo uštede od preko milion KM
Foto: Grad Banjaluka | Besplatne građevinske dozvole: Za godinu dana 150 porodica ostvarilo uštede od preko milion KM

BANJALUKA - Prije godinu dana sugrađani su dobili prve besplatne građevinske dozvole i od tada do danas uručeno je 150 ugovora za subvenciju naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta i rente.

Zahvaljujući besplatnim građevinskim dozvolama do sada je ovih 150 banjalučkih porodica ostvarilo uštede u ukupnom iznosu od preko milion KM.

Nove građevinske dozvole znače i nove porodične domove u našem gradu, a putem ove mjere svaka porodica u prosjeku je ostvarila uštede od nekoliko hiljada do 15.000 KM.

Naime, na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića, grad Banja Luka uveo je prije godinu dana novu olakšicu za svoje građane, subvenciju naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta i rente za individualne stambene objekte. Pravo na ovu subvenciju ostvaruje vlasnik odnosno investitor za individualni stambeni objekat, čija je bruto građevinska površina do 200 metara kvadratnih.

"Ponosan sam na ovu mjeru, kao i na sve ostale besplatne mjere poput besplatnih placeva, besplatne legalizacije, besplatnih priključaka na vodovodnu i kanalizacionu mrežu i mnogih drugih",  kazao je Stanivuković uručujući nedavno nove ugovore o dodjeli besplatnih građevinskih dozvola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije