Banja Luka

Banjaluka pokrenula akciju prikupljanja pomoći poplavljenima

Banjaluka pokrenula akciju prikupljanja pomoći poplavljenima
Foto: Velibor Tripić | Banjaluka pokrenula akciju pikupljanja pomoći poplavljenima

BANJALUKA - Grad Banjaluka će zajedno sa Crvenim krstom, područjima koja su pogođena poplavama, pružiti svu potrebnu podršku.

Rekla je ovo Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke, ističući da su pokrenuli akciju "Banjaluka je prijatelj", koja je počela danas i trajaće do 16. oktobra.

"Pratićemo potrebe ljudi, pa će akcija trajati sedam dana. Ukoliko poslije toga bude potrebe akcija će biti nastavljena. Skupljaćemo sve ono što je narodu potrebno, novac, odjeća, hrana", rekla je Šukalova.

Svi koji žele da pomognu, kako ističe, mogu da donacije dostave u Vatrogasni dom kod MUP-a RS u Banjaluci.

Željkica Ilić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta, istakla je da su prioriteti voda za piće, kabanice, čizme manjeg broja, lopate, higijenski paketi, dezinfekciona sredstva, sredstva za čišćenje, građevinske rukavice, građevinska kolica,lampe i svijeće.

"Naša misija je da pomažemo ljudima", istakla je Ilićeva.

Društvo Crvenog krsta/križa BiH, kako dodaje, otvorilo je žiroračun kako bi se prikupila novčana sredstva za ugrožene.

Dragoljub Vukajlović, iz Civilne zaštite, istakao je da je Hidrometeorološki zavod upitio upozorenje na olujno nevrijeme i jake kiše, što će otežati službama spasavanja na terenu.

"Član smo međunarodnog projekta koji financira Švajcarska i Ujedinjene nacije i u drugoj fazi tog projekta shvatili smo da nam je neophodna pomoć mnogih stručnjaka kako bi se slične katastrofe spriječile, zbog čega smo angažovali pojedine profesore sa fakulteta”, rekao je on.

Sandra Kozić, humanitarka, priključila se, kao pojedinac, akciji grada Banjaluka u prikupljanju pomoći područjima pogođenih poplavama i klizištima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije