Banja Luka

Banjaluka dobila šetalište uz Kastel, osvijetljen i Gradski most

Banjaluka dobila šetalište uz Kastel, osvijetljen i Gradski most
Foto: Gradska uprava | Banjaluka dobila šetalište uz Kastel, osvijetljen i Gradski most

BANJALUKA - Spektakularnim koncertom na vodi koji su za sugrađane priredili Andrej Pucarević i gosti, zvanično je završena manifestacija "Banjalučko ljeto".

I ove godine, pomenuta manifestacija privukla je veliki broj naših sugrađana, ali i turista. Uz sve to, okončana je i izgradnja još jedne dionice šetališta, ovaj put uz tvrđavu Kastel, ali prvi put je zasijao i Gradski most.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, istakao je da ovaj grad sada ima ukupno šest kilometara uređenog šetališta uz rijeku Vrbas.

"Uz osvijetljenje Gradskog mosta završili smo još jedan kilometar šetališta od mosta duž zidina Kastela i obale Vrbasa. U narednim mjesecima krećemo obnovu još dvije kule na tvrđavi, a pripremamo se i za obnovu stare puškarnice čime ćemo završiti potpunu obnovu simbola našeg grada", kazao je gradonačelnik.

Već naredne godine plan je, kako kaže Stanivukoić, da se krene u proces izgradnje kolektora otpadnih voda na Vrbasu.

"Dodatno, gradićemo i novih sedam kilometra šetališta uz rijeku – od Gradskog mosta do novog gradskog parka koji gradimo kod tržnog centra 'Delta' čime će Banjaluka definitivno pripasti Vrbasu, a Vrbas Banjaluci", istakao je on.

Inače, "Banjalučko ljeto" i ove godine započelo je tradicionalnom manifestacijom "Ljeto na Vrbasu", tačnije popularnim skokovima sa Gradskog mosta, nakon čega je upriličeno i "Kino na otvorenom", "Ples pod zvijezdama", te trke dajak čamaca, kao i besplatni treninzi na otvorenom, u Parku "Mladen Stojanović".

Brojne aktivnosti bile su organizovane i u Domu omladine, te na uređenim plažama i štelištima uz rijeku Vrbas.

Tu su i događaji "Veliki početak" kada su učenicima od petog do deveto razreda podijeljeni udžbenici, kao i koncerti Ane Lazarević i Indire i Kaliopi.

Banjaluka je ponovo oborila turistički rekord, odnosno u šest mjeseci grad na Vrbasu posjetilo je skoro 56.000 turista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije