Banja Luka

Banjaluka: Uskoro kamere na novim plažama, šetalištima i Banj brdu

Banjaluka: Uskoro kamere na novim plažama, šetalištima i Banj brdu
Foto: Arhiva | Banjaluka: Uskoro kamere na novim plažama, šetalištima i Banj brdu

BANJALUKA - Sve je češća pojava uništavanja gradske zajedničke imovine u posljednje vrijeme, a na meti nesavjesnih pojedinaca najčešće su igrališta, teretane, uređeni prostori i parkovi.

"Ne može se precizno istaći podatak o broju oštećenja koja su izazvana vandalizmom, jer nakon što uoče oštećenje na zajedničkoj gradskoj imovini, zaposleni u Gradskoj upravi svaku sumnju o vandalizmu prijavljuju Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji utvrđuju da li je riječ o vandalizmu, te pokušavaju pronaći počinioce", objasnili su iz Gradske uprave.

Prema njihovim riječima, grad Banjaluka je pokriven kamerama na više od 100 lokacija.

"U toku je priprema elaborata i opremanje novih lokacija postavljanja kamera na svim novouređenim površinama u gradu", naveli su oni.

Kako pojašnjavaju, kamere će biti postavljene na novim plažama, šetalištima, sportskim terenima, novim parkovima i skverovima, vidikovcu na Banj brdu i drugim mjestima u Banjaluci.

"Građani mogu da prijavljuju oštećenja komunalne opreme i uređaja Odjeljenju za komunalne poslove, Odjeljenju za saobraćaj i puteve ukoliko je u pitanju oštećenje saobraćajne signalizacije i opreme, te Odjeljenju za inspekcijske poslove i komunalnu policiju i to pomoću pismenih predstavki ili putem dežurnog broja telefona 051/306-464 Odsjeka komunalne policije", istakli su oni.

Ovim putem apeluju još jednom na sve nesavjesne građane koji uništavaju komunalnu opremu, kao što su dječja i sportska igrališta, klupe, oštećuju i razbijaju autobuska stajališta, kante za  otpad, kontejnere i slično, da istu treba da čuvaju, a ne da je uništavaju.

Podsjećamo da se ove godine na meti nesavjesnih pojedinaca ili više njih našla nova rasvjeta na tvrđavi Kastel, te su vandali tri noći obijali razvodne ormare, počupali osigurače i isključivali rasvjetu.

Takođe u parku "Mladen Stojanović" na meti nesavjesnih pojedinaca ili više njih su se našli rekviziti na dječjem igralištu, tako su i sprave na Sokolskom igralištu bile prepilane, a klupe na vidikovcu na Banj brdu polomljene.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije