Banja Luka

Banjalučki vatrogasci podmladili kadar i obnovili opremu

Banjalučki vatrogasci podmladili kadar i obnovili opremu
Foto: Facebook Vatrogasno-spasilačka brigade | Banjalučki vatrogasci podmladili kadar i obnovili opremu

Vatrogasno-spasilačka brigada grada Banjaluka ima opremu novijeg datuma koja se adekvatno održava i stalno obnavlja, što je ključno u njihovom odgovornom radu.

"Oprema je novijeg datuma i adekvatno održavana, sa konstantnim obnavljanjem i nabavkom nove opreme", istakli su iz Vatrogasno-spasilačke brigade u Banjaluci za "Nezavisne novine".

Kako dodaju, Vatrogasno-spasilačka brigada u svom voznom parku posjeduje tridesetak vozila raznih namjena.

"Nabavka novih vozila se obavlja u skladu sa godišnjim planom nabavki i predviđenim budžetom", istakli su oni.

Brigada trenutno ima, kako kažu, 90 operativaca raspoređenih na tri lokacije, odnosno tri vatrogasne čete (VČ).

"To su: VČ Centar, VČ Lazarevo i SVS na aerodromu Banjaluka", objasnili su oni.

Kako dodaju, 2023. godine zaposleno je 15 mladih vatrogasaca-spasilaca, a na obuci je ove godine bilo 10 pripravnika vatrogasaca-spasilaca.

"Vatrogasno-spasilačka brigada nastavlja sa opremanjem, obukom i usavršavanjem, te podmlađivanjem kadrova i profesionalnim obavljanjem poslova iz nadležnosti", istakli su oni.

Podsjećamo da je gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio pripadnike Vatrogasno-spasilačke brigade i uručio rješenje za prijem u trajni radni odnos za svih 10 mladih vatrogasaca koji su u prethodnom periodu uspješno prošli obuku kako bi bili dio ove brigade, što je značajan korak koji se odnosi na podmlađivanje vatrogasne jedinice.

Prema njegovim riječima, do sada je zaposleno 28 novih vatrogasaca, što je značajno podmladilo vatrogasnu jedinicu, koja sada može da odgovori svim izazovima grada koji se prostire na 1.200 kvadratnih kilometara površine.

"Paralelno sa tim modernizovali smo vozila i svu potrebnu opremu i danas se možemo pohvaliti da imamo najbolju tehniku, ali i najbolji ljudski kadar u cijeloj državi i na ovome se nećemo zaustaviti. Nastavljamo da ulažemo i unapređujemo svaki segment našeg grada", kazao je tada Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije