Banja Luka

Banjalučki vatrogasci ove godine imali manje intervencija

Banjalučki vatrogasci ove godine imali manje intervencija
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Banjalučki vatrogasci ove godine imali manje intervencija

BANJALUKA - Vatrogasci su ove godine imali 252 intervencije manje u odnosu na prošlu godinu, a najčešće su se odnosile na požare niskog rastinja, dimnjaka i kontejnera, što prati kako spasavanje imovine, tako i ljudi.

Potvrdili su ovo iz Vatrogasno-spasilačke brigade Banjaluka, te dodali da je ove godine bilo 185 intervencija manje na gašenju požara u odnosu na prošlu godinu.

"Ove godine Vatrogasno-spasilačka brigada je intervenisala 744 puta, dok je prošle godine za isti period zabilježeno 996 intervencija", kazali su za "Nezavisne" iz Vatrogasno-spasilačke brigade.

Kako su dodali, najčešće intervencije odnosile su se na požare niskog rastinja, dimnjaka i kontejnera, što je bio slučaj i prethodnih godina.

"Ove godine bilo je ukupno 320 intervencija na gašenju požara, dok je prošle godine Vatrogasna brigada intervenisala 505 puta, takođe na gašenju požara", istakli su oni.

Prema njihovim riječima, svaku intervenciju gašenja požara otprilike prati spasavanje imovine i ljudi, direktno ili indirektno.

"Ove godine nije bilo intervencija spasavanja životinja", istakli su oni, te dodali da ove godine nije bilo ni lažnih poziva.

Podsjećamo da Vatrogasno-spasilačka brigada u Banjaluci ima opremu novijeg datuma koja se adekvatno održava i stalno obnavlja, što je ključno u njihovom odgovornom radu.

"Oprema je novijeg datuma i adekvatno održavana, sa konstantnim obnavljanjem i nabavkom nove opreme", istakli su oni ranije te dodali da  Vatrogasno-spasilačka brigada u svom voznom parku posjeduje tridesetak vozila raznih namjena.

"Vatrogasno-spasilačka brigada nastavlja sa opremanjem, obukom i usavršavanjem te podmlađivanjem kadrova i profesionalnim obavljanjem poslova iz nadležnosti", zaključili su iz Vatrogasno-spasilačke brigade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije