Banja Luka

Arsenić traži izvinjenje Stanivukovića: Još čekamo skakaonicu

Arsenić traži izvinjenje Stanivukovića: Još čekamo skakaonicu
Foto: Anja Vidić | Arsenić traži izvinjenje Stanivukovića: Još čekamo skakaonicu

BANJALUKA - Banjalučki skakači, koji su čuvari tradicije i identiteta našeg grada još nemaju skakaonicu koju čekaju već tri godine.

Igor Arsenić, član Kluba "Banjalučka lasta", tim povodom pozvao je gradonačelnika Draška Stanivukovića da se javno izvini Klubu skakača zbog toga što im još nije izdao građevinsku dozvolu za izgradnju skakaonice, iako su skakači uložili više od 50 hiljada KM uz pomoć sponzora.

"Prije nekoliko dana smo uživali u spektakularnim skokovima s Gradskog mosta, gdje su naši skakači predstavili naš grad u najboljem svjetlu", rekao je Arsenić, koji je istakao da nemaju uslove za treniranje u Banjaluci.

"Trebala je stajati prva skakaonica na Zelenom mostu, ali je nema,” rekao je on.

Dodao je da su sada nailazili na zatvorena vrata i odbijanja, a nakon sastanka s gradonačelnikom, prije tri godine, obećano im je sve.

"Obećan nam je novac, dozvola, uklanjanje kanalizacionog odvoda i montažni objekat, međutim, ništa od toga nije ispunjeno. Na kraju smo prisiljeni da potpišemo ugovor prema kojem mi finansiramo kompletnu izgradnju skakaonice, dok Grad preuzima sva prava, potpisali smo taj ugovor i još nismo dobili građevinsku dozvolu”, rekao je on, te dodao da je klub neprofitna organizacija koja omladinu trenira besplatno uz pomoć sponzora.

Prema njegovim riječima skakači su primorani da treniraju u drugim gradovima jer nemaju svoju skakaonicu u gradu na Vrbasu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije