Banja Luka

Ansambl "Lira" muzikom uveselio štićenike Gerontološkog centra

Ansambl "Lira" muzikom uveselio štićenike Gerontološkog centra
Foto: Dražan Pozderović | Ansambl "Lira" muzikom uveselio štićenike Gerontološkog centra

BANJALUKA - JU Gerontološki centar obilježio je 1. oktobar, odnosno Međunarodni dan starijih lica, te je ovim povodom, uz bogat program, ansambl "Lira", koji djeluje u okviru Udruženja "Žene to mogu", održao nastup za korisnike ovog centra.

Vinko Lolić, direktor Gerontološkog centra, istakao je da je njihov zadatak da se korisnici Centra što bolje i zdravije osjećaju.

"Naša težnja je da 1. oktobar bude svaki dan našim korisnicima", rekao je on, te dodao da je ovo dom koji ima sve kapacitete i ljude koji se trude da učine lijepim život našim korisnicima.

"Povodom 1. oktobra imamo mnogo sadržaja, imamo nekoliko predavanja o čuvanju zdravlja, te muzički i kulturni sadržaj. Ovaj dan je protekao svečano i veselo", istakao je on.

Kako je dodao, Gerontološki centar ima popunjen kapacitet.

"Imamo ukupno 326 korisnika, a naš kapacitet je 326, te su sva mjesta popunjena. Zaista je velika potražnja za smještajem u Gerontološkom centru", zaključio je on.

Renata Ražić, diplomirani socijalni radnik i koordinator Odsjeka za socijalnu zaštitu Gerontološkog centra, istakla je da su međuljudski odnosi u Gerontološkom centru dobri, te da je tu za njih osoblje koje konstantno brine o njima, podržava ih, usmjerava, te pruža sigurnost, kako bi se korisnici osjećali poštovano.

"Povodom 1. oktobra ukazujemo na značaj dostojanstvenog starenja. Naš cilj nije samo da im pružimo osnovnu njegu, već da korisnicima pružimo potrebnu pažnju i ljubav", istakla je ona.

Dušanka Popović, nastavnica u penziji koja boravi u Gerontološkom centru, istakla je da boravi u Centru od februara ove godine, te da joj je ovo prvo obilježavanje Međunarodnog dana starijih lica.

"Svi korisnici se raduju ovom danu jer je to prilika da se družimo, da dočekamo goste, te da pokažemo šta radimo, kako provodimo svoje vrijeme, u želji da svima bude zanimljivo i korisno", istakla je ona.

Željko Piljak, korisnik Centra od 2019. godine, istakao je da Gerontološki centar ispunjava sve zadatke, počevši od zdravstvene zaštite pa do socijalne.

"Ja pišem, te trenutno radim na monografiji Gerontološkog centra", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije