Banja Luka

Akcija pomoći ugroženom stanovništvu, pogledajte listu potrebnih stvari

Akcija pomoći ugroženom stanovništvu, pogledajte listu potrebnih stvari
Foto: Ustupljena fotografija | Akcija pomoći ugroženom stanovništvu, pogledajte listu potrebnih stvari

BANJALUKA - Grad BanjaLuka i Gradska organizacija Crvenog krsta sprovode humanitarnu akciju „Banja Luka je prijatelj“ za prikupljanje pomoći opštinama na području Federacije BiH, koje su pogodile poplave i klizišta.

Akcija traje do 16. oktobra i svi sugrađani su pozvani da budu dio akcije i da tako pokažu solidarnost.

Kako navode iz Gradske uprave, za sada, lista potrebnih stvari je sljedeća voda za piće, kabanice, čizme (manji brojevi), lopate, rukavice (građevinske i medicinske), građevinska kolica, higijenski paketi, sredstva za čišćenje, svijeće, lampe, dezinfekciona sredstva.

"Svi koji žele da pomognu mogu to da učine tako što će navedene potrebne stvari odnijeti u Vatrogasni dom u centru grada, koji se nalazi u Hvarskoj ulici bb (kod Policijske stanica Banja Luka) svakog dana od devet do 18 časova", navode oni.

Osim toga, zainteresovani mogu da pomognu tako što će pozvati humanitarni broj Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine 17023, prilikom čega donirate 2 KM ili uplatom na račun: 1340011130004680.

"Još jednom pozivamo sve sugrađane koji su u mogućnosti da se odazovu humanitarnoj akciji i da zajednički uputimo pomoć onima kojima je trenutno najpotrebnija", navode iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije