Banja Luka

Akcija "Elektrokrajine": Prikupljeno 84 doza krvi

Akcija "Elektrokrajine": Prikupljeno 84 doza krvi
Foto: Ustupljena fotografija | Akcija "Elektrokrajine": Prikupljeno 84 doza krvi

BANJALUKA - Aktiv dobrovoljnih davalac krvi preduzeća "Elektrokrajina" je na današnjoj humanitarnoj akciji u Banjaluci prikupio 84 doza krvi.

Kako navode iz "Elektrokrajine", na tradicionalnu jesenju humanitarnu akciju odazvali su se radnici iz svih terenskih jedinica, od Banjaluke, Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice, Gradiške, Srpca, Laktaša, Prnjavora, Čelinca i Mrkonjić Grada.

Siniša Kekerović, predsjednik Aktiva DDK "Elektrokrajine", izrazio je zadovoljstvo odzivom više od 120 radnika navodeći da svi prisutni nisu mogli dati krv zbog zdravstvenih tegoba, poput povišenog krvnog pritiska ili prehlade.

"Prilično smo zadovoljni rezultatima akcije pogotovo imajući u vidu da se značajan broj radnika proteklih mjeseci pojedinačno odazivao na hitne slučajeve i pozive Zavoda za transfuzijsku medicinu RS tokom ljeta kada se najviše iscrpe zalihe krvi", rekao je Kekerović.

On je rekao da Aktiv "Elektrokrajine" najviše ohrabruje činjenica da pri svakoj organizovanoj akciji dobiju nove članove, od kojih većina prvi put daje krv.

"Sada smo imali 15 radnika koji su prvi put davali krv, što je za svaku pohvalu i pokazuje da se u preduzeću širi svijest o značaju učešća u ovakvim humanitarnim događajima kojima se spasavaju ljudski životi", istakao je Kekerović.

Napominje da Aktiv u svom djelovanju ima svesrdnu podršku Sindikalne organizacije i Uprave "Elektrokrajine".

Aktiv DDK "Elektrokrajine" je osnovan 1998. godine, te godišnje kroz organizovane akcije i pojedinačne odzive daruje više od 250 doza krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije