Internet

Wiz odustaje od Google sporazuma teškog 23 milijarde dolara

Wiz odustaje od Google sporazuma teškog 23 milijarde dolara
Foto: Pixnio | Wiz odustaje od Google sporazuma teškog 23 milijarde dolara

​Wiz je napustio ugovor vrijedan 23 milijarde dolara koji bi trebao preuzeti Google, što bi bio najveći posao pretraživačkog diva ikada, rekavši zaposlenima da će nastaviti s početnom javnom ponudom kao što je isprva planirao.

"Teško je reći ne takvim poniznim ponudama", rekao je koosnivač Wiza, Asaf Rapaport u memorandumu koji je "CNBC" dobio za svjetsku bazu zaposlenih u firmi. Osoba koja je upoznata s načinom razmišljanja kompanije navela je zabrinutost protiv tržišnog takmičenja i ulagača kao dio motivacije iza odluke o odlasku.

Rapaport je napisao da će se kompanija fokusirati na svoje sljedeće prekretnice: inicijalnu javnu ponudu i jednu milijardu dolara godišnjeg redovnog prihoda, oba cilja na koja je firma gledala mnogo prije nego što su pregovori objavljeni.

Ugovor bi gotovo udvostručio vrijednost startupa od 12 milijardi dolara u odnosu na posljednji krug finansiranja. Wiz je osnovan 2020. i rastao je velikom brzinom pod Rapaportom, koji je još u maju razmišljao o IPO-u.

Wizovi sigurnosni proizvodi u oblaku uključuju prevenciju, aktivno otkrivanje i odgovor - niz koji se dopao velikim firmama i pomogao bi Googleu da se takmiči s Microsoftom koji takođe prodaje sigurnosni softver, prenosi "SeeBiz".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije