Internet

"Huawei" u Banjaluci i Sarajevu pokazao budućnost pametne tehnologije

"Huawei" u Banjaluci i Sarajevu pokazao budućnost pametne tehnologije
Foto: Ustupljena fotografija | "Huawei" u Banjaluci i Sarajevu pokazao budućnost pametne tehnologije

BANJALUKA, SARAJEVO - Tehnološki gigant "Huawei" je od 15. do 17. decembra posjetio Banjaluku i Sarajevo, te predstavio najnovije tehnološke inovacije tokom "Huawei Roadshowa 2021" pod nazivom "Osvjetljavamo budućnost".

Nakon obilaska gradova širom Evrope, "Huawei" 5G demo kamion posjetio je i ova dva grada.

"Svi posjetioci imali su priliku zakoračiti u budućnost pametne tehnologije i upoznati se s najnovijim digitalnim dostignućima nastalim primjenom 5G mreže", naveli su iz kompanije "Huawei".

Dodali su da je kroz posjetu "Huawei" 5G demo kamiona prikazana izložba mogućnosti novih tehnologija koje zahvaljujući 5G mreži poboljšavaju svakodnevni život i poslovanje.

"Tako su posjetioci mogli isprobati zanimljive i interaktivne zadatke, uspostaviti holografske 3D veze, daljinski upravljati bagerom, te u rotirajućoj stolici uz VR naočare uvidjeti kako 5G mreža stvara minimalno kašnjenje i besprijekornu povezanost kroz demonstraciju utrke i potpuno iskustvo zabave", kazali su iz ove kompanije.

Zećir Kasumić, PR direktor za "Huawei BiH", istakao je da ova kompanija kao globalni lider u polju telekomunikacija želi da sve svoje znanje, iskustvo i resurse podijeli sa ostalim učesnicima informaciono-komunikacijske tehnologije industrije, te su iz tog razloga organizovali "Huawei 5G Roadshow 2021" u BiH.

"'Huawei' je prisutan u BiH zadnjih 12 godina, te imamo uspješnu saradnju i komunikaciju s telekom operaterima, različitim organizacijama, univerzitetima, vladom i svima iz naše industrije. Glavni cilj ovogodišnjeg 'Huawei 5G Roadshowa' jeste da približi najnovije tehnologije, naravno s fokusom na 5G tehnologiju, te ponudi jedinstveni face-to-face doživljaj. Veoma nam je drago zbog velike zainteresovanosti i posjećenosti i nadam se da su svi uživali zajedno s nama", izjavio je Kasumić.

U sklopu "Huawei Roadshowa 2021" kamion je u proteklih nekoliko mjeseci obišao već 16 evropskih zemalja, a posjetom Bosni i Hercegovini završava se ovogodišnja turneja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije