Internet

Google briše Gmail naloge: Kako da vaš ne bude među njima

Google briše Gmail naloge: Kako da vaš ne bude među njima
Foto: Pexels/Ilustracija | Google briše Gmail naloge: Kako da vaš ne bude među njima

Google je najavio da briše određene Gmail naloge, a evo šta treba da uradite kako se to ne bi dogodilo i vama.

Kako je saopštio tehnološki gigant, na meti će od 20. septembra biti svi oni nalozi koji nisu aktivni, a njihovi "vlasnici" mogli bi izgubiti pristup mejlovima, slikama i dokumentima (odnosno, Gmail, Docs i Photos sadržaju).

U zvaničnoj objavi, potpredsjednica za upravljanje proizvodima ove kompanije Rut Kričel, dala je detaljna objašnjenja kada će ova odluka stupiti na snagu, kao i šta je potrebno uraditi kako se neki nalog ne bi smatrao "neaktivnim".

Prema njenim riječima, neaktivni nalozi su oni koji nisu korišćeni uopšte u protekle dvije godine, a razlog za njihovo brisanje jeste, prije svega, briga za bezbjednost korisnika. Stari nalozi lako se hakuju, pojasnila je ona, prenosi B92.

Ukoliko imate više naloga, potrebno je da na svakom uradite jednu od sljedeće tri stvari: čitanje ili slanje mejlova, dijeljenje fotografija ili gledanje YouTube-a dok ste prijavljeni na Google nalog, ili je dovoljno da koristite Google Drive ili Google Search.

Ukoliko uradite bilo šta od navedenog, Google smatra da je vaš nalog akivan i neće ga obrisati, a ne morate to činiti stalno - dovoljno je jednom godišnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije