Internet

Google Chrome donosi jednostavan pristup sačuvanim lozinkama

Google Chrome donosi jednostavan pristup sačuvanim lozinkama
Foto: Twitter / Printscreen | Google Chrome donosi jednostavan pristup sačuvanim lozinkama

​Uskoro ćete moći da pristupite sačuvanim lozinkama, obilježivačima i adresama u Chromeu jednostavnim prijavljivanjem na svoj Google nalog u pregledaču. Promjena vam omogućava da preskočite dodatni korak uključivanja sinhronizacije Chromea - i ona dolazi u Chrome na Androidu i desktopu nakon prošlogodišnjeg predstavljanja na iOS-u.

Google kaže da će vam dati opciju da se prijavite na Chrome za "prilagođeno iskustvo pregledanja", omogućavajući vam da šaljete kartice i koristite svoje sačuvane lozinke na različitim uređajima.

Ali ne morate da se prijavljujete na svoj nalog u Chromeu ako ne želite da povežete svoje podatke pregledanja sa svojim Google nalogom. Google takođe napominje da će za čuvanje vaše istorije i otvorenih kartica na Google nalogu biti potrebno da se posebno uključite.

"Danas korisnici sve više očekuju da će se samo prijaviti da bi dobili pristup svojim stvarima i odjavili se kako bi ih zaštitili", piše u najavi Cler Čaron, Chromeov menadžer proizvoda. "S obzirom na ovu evoluciju tehnologije i korisničkih normi, nastavljamo da napredujemo u transformaciji našeg zastarjelog modela sinhronizacije u onaj koji neprimjetnije ispunjava očekivanja korisnika danas."

Što se tiče kada će tačno ova promjena biti uvedena na Android i iOS, Google kaže da "ostanete sa ažuriranjima", prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije