Internet

Fotografi i Meta ulaze u rat

Fotografi i Meta ulaze u rat
Foto: Twitter / Printscreen | Fotografi i Meta ulaze u rat

Fotografi su bijesni i počeli su da optužuju kompaniju Meta da greškom označava njihov legitimni rad kao "Kreiran pomoću AI" na platformama Facebook, Instagram i Threads.

Kako izvještavaju tehnološki mediji, napori platforme da suzbije proliferaciju neoznačenih, AI-generisanih fotografija već donosi neželjene posljedice.

Lažni pozitivni rezultati takođe naglašavaju koliko je čak i vrhunskoj tehnološkoj kompaniji postalo teško da kaže šta je stvarno, a šta nije.

Čak se i OpenAI u velikoj mjeri borio da razvije efikasan alat za detekciju, koji može da razlikuje tekst koji je generisala vještačka inteligencija od teksta koji je napisao čovjek.

Bivši fotograf Bijele kuće, Pit Souza, rekao je za "TechCrunch" da vjeruje da promjene koje je Adobe napravio na svojim alatima za uređivanje fotografija mogu dovesti do lažnih pozitivnih rezultata na Metinim servisima.

Iako su dobronamjerni, algoritmi kompanije Meta sada snažno optužuju fotografe za otpremanje sadržaja generisanog vještačkom inteligencijom.

Uprkos tome što sve više fotografa izražava svoje nezadovoljstvo zbog toga što su im fotografije označene sa "Made with AI", Meta ističe da je njen neispravni algoritam za očitavanje AI jednostavno "u procesu razvoja", prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije