Gadgets

WhatsApp olakšava život onima koji ne vole da slušaju glasovne poruke

WhatsApp olakšava život onima koji ne vole da slušaju glasovne poruke
Foto: Twitter | WhatsApp olakšava život onima koji ne vole da slušaju glasovne poruke

Za sve one koji mrze da preslušavaju glasovne poruke, a moraju da rade s njima, WhatsApp testira novu funkciju.

WhatsApp predstavlja jednu od napopularnijih aplikacija za razmjenu poruka, a brojni su razlozi za to. Nudi bezbjedan način komuniciranja sa prijateljima, ali i stalno dobija nove funkcije za olakšanu komunikaciju s drugima.

Aplikacija ulaže napore da ojača ove načine komunikacije, a pojavile su se informacije da će implementirati AI pokretanu funkciju prevođenja uživo za glasovne pozive.

WhatsApp do sada nije imao pomenutu opciju, koja je integrisana direktno u aplikaciju, a prevođenje poruka se vršilo pomoću eksternih aplikacija, doduše prilično jednostavno.

WABetaInfo je otkrio novu funkciju prevođenja uživo, koja bi mogla da olakša komunikaciju između korisnika sa različitih jezičkih podneblja, a ovo se posebno odnosi na polovnu komunikaciju. Trenutno je u fazi testiranja.

Ono što funkciju čini posebnom, jeste da se prevod obavlja na samom uređaju, što znači da se korisnikovi razgovori neće slati na cloud za obradu. Kako se prevođenje obrađuje lokalno, korisnici će morati da preuzimaju pakete sa jezicima, kako bi omogućili prevode.

Očekuje se da će prevodi, koji budu nuđeni korisnicima, biti kvalitetni jer će koristiti Google Live Translation tehnologiju.

Za sada nije poznato koliko jezika će biti podržano, ali Google Translate trenutno podržava više od 100 jezika može. Takođe, nije poznato ni kada će opcija prevođenja glasovnih poziva stići svim korisnicima WhatsAppa.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije