Gadgets

Telefon vam se sporo puni? Riješite to uz ove jednostavne trikove

Telefon vam se sporo puni? Riješite to uz ove jednostavne trikove
Foto: Pixnio | Telefon vam se sporo puni? Riješite to uz ove jednostavne trikove

​Uvijek je nezgodno kada vam se telefon puni sporo, naročito ukoliko žurite negdje a nemate baš mnogo baterije na raspolaganju.

Ukoliko imate iPhone, postoji više razloga zbog kojih bi vaš telefon mogao da se puni sporije nego inače, ali prije nego što okrivimo telefon, provjerite sljedeće:

Da li je USB kabl u redu

Da li je utičnica u redu

Da li je voltaža kako treba

Da li ima prljavštine u ulazu za punjenje telefona

Da li je telefon ažuriran

Da li je Bluetooth isključen

Ukoliko sve ove stavke izgledaju kako treba, onda možete da uđete u podešavanja telefona i provjerite na šta vaš iPhone troši najviše baterije.

Otvorite Settings, zatim Battery, pa onda Last 24 Hours. Na taj način vidjećete koja aplikacija je iskoristila najviše baterije vašeg telefona u protekla 24 sata, pa na osnovu toga možete da korigujete korištenje. 

Takođe, ako koristite svoj iPhone dok je na punjaču, puniće se sporije.

Ako imate Android telefon, moguće je, za početak, da postoji neki problem fizičke prirode, pa je najbolje da izvršite sve one provjere koje smo nabrojali i maloprije za iPhone.

Baš kao i iPhone uređaji, i Androidi podržavaju brzo punjenje, a brzi punjači su tačno određene voltaže kako bi bili na najbolji način upareni sa telefonom. Zato, ako ne koristite pravi punjač (adapter) moguće je da je punjenje zbog toga sporije.

Ako ništa od ovoga ne pomaže, možda morate da popravite ili čak zamijenite bateriju svog telefona. Nikako ne čačkajte na svoju ruku - odnesite uređaj kod ovlaštenog servisera, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije