Gadgets

Šta možemo očekivati od telefona Redmi K70 Ultra

Šta možemo očekivati od telefona Redmi K70 Ultra
Foto: Umang Patel/Pexels | Šta možemo očekivati od telefona Redmi K70 Ultra

Kompanija će sutra na posebnom eventu koji će voditi izvršni direktor i suosnivač Lei Jun predstaviti veći brojs svojih mobilnih uređaja. Među njima i elitni flagship Redmi K70 Ultra.

Na istom eventu se očekuje i premijera novog Xiaomi Mix Fold 4 preklopnog pametnog telefona te Xiaomi Smart Band 9 pametne narukvice, a biće riječi i o poslovanju te budućnim planovima ove globalno poznate kineske tehnološke kompanije. Ovaj smo zanimljivi smartfon najavili ranije, a evo i kratki podsjetnik što vas očekuje.

Redmi K70 Ultra bi trebao raditi na najjačem MediaTekovom Dimensity 9300+ procesoru, a spominje se da će imati čak do 24GB RAM-a i do 1TB interne memorije. Zadnja kamera bi trebala biti trostruka – 50MP glavna (Sony IMX906), 8MP širokokutna i 2MP makro. Zanimljivo je i kako će Redmi K70 Ultra biti prvi smartfon koji će koristiti Xiaomijev AISP algoritam koji bi trebao značajno popraviti performanse kamera.

Isto tako, smartfon bi trebao koristiti Xiaomijev Pengpai T1 čip za poboljšanje signala, tako da će o pojačati Wi-Fi performanse za oko 12%, odnosno GPS performanse za oko 20%, kao i jačina 5G Wi-Fi signala za oko 58%. Isto tako, smartfon će utjeloviti i Xiaomijev Surge P2 čip za brže punjenje baterije, G1 za bolje upravljanje napajanjem, te D1 čip za bolji prikaz sadržaja. Još jednom podsjećamo, sve te čipove je razvio Xiaomi.

Baterija bi trebala biti jača, kapaciteta čak 5500mAh i podržavat će 120W punjenje, dok bi kućište trebalo biti otporno na vodu i prašinu u skladu s IP68 certifikatom. OLED ekran bi trebao podržavati 1,5K rezoluciju te osvježenje od 144Hz, a u Xiaomiju tvrde kako imaju najniži nivo štetnog plavog zračenja u odnosu na konkurenciju.

(Računalo.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije