Gadgets

Samsung lansirao na tržište nove telefone na preklop sa procesorima za AI obradu

Samsung lansirao na tržište nove telefone na preklop sa procesorima za AI obradu
Foto: Pixabay | Samsung lansirao na tržište nove telefone na preklop sa procesorima za AI obradu

PARIZ - Kompanija Samsung je danas izbacila u prodaju najnoviju generaciju sklopivih uređaja uz korišćenje vještačke inteligencije (AI).

Riječ je o modelima "Galaxi Z Fold 6" (pametni telefon koji se otvara kao knjiga i formira tablet) i "Galaxi Z Flip 6", koji dizajnom podsjeća na preklopne telefone iz ranih 2000-ih, prenio je Si-En-En (CNN).

Samsung je danas na svom događaju u Parizu najavio modifikovanje sklopivih uređaja i slušalica, a najviše pažnje poklonio je upravo promociji pomenutih modela, koji su sada lakši, tanji i opremljeni AI alatima, prenosi Tanjug.

Kompanija na ovaj način nastoji da privuče korisnike tradicionalnih telefona i dodaje da oba uređaja imaju izdržljiviji sistem za preklapanje, duže trajanje baterije i rade na novom procesoru optimizovanom za AI obradu, navodi medij.

Ovim nadogradnjama telefona uvećane su i cijene, pa će kupci za novi "Z Fold", koji će im biti dostupan u srebrnoj, roze i mornarskoj boji, morati da izdvoje najmanje 1.899,99 dolara, što je više od 100 dolara u odnosu na prošlu godinu.

S druge strane, cena modela "Z Flip" kretaće od 1.099,99 dolara (takođe 100 dolara više nego prošle godine) i u srebrnoj, žutoj i plavoj boji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije