Gadgets

Huawei predstavlja telefon sa tri ekrana

Huawei predstavlja telefon sa tri ekrana
Foto: Pixnio | Huawei predstavlja telefon sa tri ekrana

​Najnoviji promotivni "flajer" za Huawei tri-fold pametni telefon ukazuje na to da će ovaj jedinstveni uređaj imati dva suprotna zgloba, formirajući bukvalno oblik slova "Z".

Apple se priprema da predstavi svoju iPhone 16 seriju telefona, tokom događaja "It’s Glowtime" 9. septembra, ali Huawei je odlučio da preotme pažnju svom rivalu, najavljujući prvi put na svijetu, sklopivi pametni telefon sa čak tri ekrana i to samo dan kasnije, 10. septembra.

Čini se da bivši kineski gigant možda namjerno želi da preusmjeri dio pažnje na svoj proizvod, a što je pametan potez, posebno s obzirom na to da je Apple imao problema u Kini prije nego što je uveo niz popusta na različite proizvode, uključujući neke modele iz iPhone 15 serije.

Posljednji put kada je tri-fold pametni telefon bio prikazan, bivši Huawei izvršni direktor držao je uređaj sa tri ultra-tanka panela i velikim ispupčenjem kamere na zadnjoj strani. Iako su te navodno procurile slike dale ideju o tome kakav se faktor oblika može očekivati od predstojećeg uređaja, tizer gotovo da otkriva te neuhvatljive detalje.

Kao što se može primjetiti sa slike koja je prvi put objavljena na Weibo društvenoj mreži, tri-fold pametni telefon ima tri ekrana, sa dva suprotna zgloba smještena između ovih panela, što omogućava uređaju da formira oblik slova "Z".

Huawei je bio izuzetno tajnovit u vezi sa novim hardverom, a jedine informacije koje smo dobili dolaze iz talasa nepotvrđenih glasina. Prema posljednjoj, kompanija je još uvijek radila na smanjenju troškova prototipa, što nagovještava da bi moglo proći neko vrijeme prije nego što tri-fold pametni telefon uđe u masovnu proizvodnju.

Takođe je moguće da će zbog jedinstvenog i komplikovanog formata i oblika ovog pametnog telefona, biti potrebno još nekoliko iteracija, da bi uopšte ušao u masovnu proizvodnju, pa je realnije za očekivati da neće početi prije sljedeće godine.

Najava bi mogla poslužiti kao predstavljanje jednog za ovaj dio tržišta, novog koncepta mobilnog uređaja, slično kao što je to uradio TECNO, još jedan kineski proizvođač pametnih telefona, sa svojim Phantom Ultimate 2, tri-fold konceptom koji dijeli manje-više iste atribute kao i predstojeći Huawei model.

Trenutno nemamo podatke o njegovim specifikacijama, prenosi "BenchMark".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije