Zanimljivosti

Odstrijelio kapitalca teškog 210 kg: Vepra otkrili tragovi u kukuruzu

Odstrijelio kapitalca teškog 210 kg: Vepra otkrili tragovi u kukuruzu
Foto: LU Motajica | Odstrijelio kapitalca teškog 210 kg: Vepra otkrili tragovi u kukuruzu

DERVENTA - Lovac Srećko Dobrilović iz Osinje kod Dervente, nakon nešto više od dvije decenije lova, uspio je da ustrijeli vepra kapitalca.

Zajedno sa članovima svoje sekcije, njih devet, odstrijelio vepra teškog čak 210 kilograma.

"Bili smo u lovu u našoj zoni osam, gdje je ker u jednom zasadu kukuruza našao tragove divljih veprova. Sve se odvijalo u takozvanim Tešića barama kod Dervente. Imali smo ekstra psa koji je pronašao tragove, digao vepra i našao sam se na pravom mjestu. Imao sreće da sam ga uspio zaustaviti i ustrijeliti", priča Srećko za "Agroklub".

Opalio je dva hitca, ali onaj prvi, bio je presudan.

"Nakon prvog hitca krenuo je dalje kroz šikaru i uspio je da pređe cestu. Ipak, nakon nekih 30-ak metara i drugog hitca je stao. Lovio sam sa  popularnom 'dvanaestkom' puškom, a metak brenek, normalno", opisuje Dobrilović, koji ranije nije imao priliku da odstrijeli kapitalca.

Lovac je, priča on od 2002. godine, ranije je uspio da odstrijeli nekoliko veprova manjih, težine oko stotinjak kilograma.

"Imale su naše kolege iz drugih sekcija, zona do nas, čak i veće kilaže od ove moje današnje. Skup je ovo i naporan hobi, ali meni je ovo zanimljivo. Volimo ovo. Ja drugo ništa ne lovim sem divlje svinje", kaže Srećko, koji će priliku da uživa u svom hobiju imati do 31. marta, do kada traje sezona.

Uklanjanje štetočina

Dobrilović, koji je član Lovačkog udruženja "Motajica" iz Dervente, kaže da je redovan učesnik svih zborova koje organizuje njegov udruženje.

"Nije ovo samo lov, kao lov. Evo trudimo se da ove štetočine uklonimo sa terena da ne prave štetu. Onda tu je i druženje nakon svakog lova. Moram reći da ovu ljubav ka lovu imam još od djeda koji je cijeli život bio lovac, a čak mi je i otac jedno vrijeme bio lovac", govori Srećko, koji povremeno lov zamijeni i ribolovom koliko mu vrijeme dozvoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije