Zanimljivosti

Nacionalnosti u Crnoj Gori: “Magarac, Džedaj, Bipolarni tranzistor…”

Nacionalnosti u Crnoj Gori: “Magarac, Džedaj, Bipolarni tranzistor…”
Foto: Screenshot/Youtube/RTCG | Nacionalnosti u Crnoj Gori: “Magarac, Džedaj, Bipolarni tranzistor…”

Magarac, bipolarni tranzistor Eskim, Avatar, Čiča gliša, Vanzemaljac, samo su neki od neobičnih odgovora koji su građani davali na popisu kada je u pitanju nacionalna pripadnost.

Popis u Crnoj Gori održan je u decembru prošle godine, nedavno su objavljeni rezultati, a iz Monstata su, odgovarajući na pitanja portala Adria, nabrojali šta su sve građani kazali kada je u pitanju nacionalnost, vjera i jezik.

Tako u Crnoj Gori žive Zemljanka, Viking, Nomad, Diskretni građanin i mnogi drugi koji su, odgovorima, zasigurno nasmijali i popisivače.

“Nacionalna odnosno etnička pripadnost: Kao Njegoš, Naša, Isto kao prije 12 godina, Džedaj, Liberlanđanin, Bijelac, Nadnacija, Na raspolaganju, Sirotinja, Zemljanka, Viking, Nomad, Momak, Homosapiens, Magarac, Građani svijeta, Varvarka, Nepreletačević, Čiča gliša, Diskriminisani građanin, Vanzemaljac, Pčelar, Božije dijete, Tulipan, Postnacionalni individuum, Eskim, Bipolarni tranzistor, Magistar na birou rada, Šal od svile, Čoek, Bogo mio, Samarićanin, Onaj koji jesam, Posljednji mohikanac, Avatar, Preko – moračanin”, naveli su iz Monstata odgovarajući na pitanje portala Adria.

U Crnoj Gori 43 odsto građana se izjasnilo da govori srpskim jezikom, 34 crnogorskim, a građani su i na to pitanje davali zanimljive i neobične odgovore.

“Maternji jezik: Naški, Tatina duša, Seljački, Dugačak, Cikotićki, Jadranski, Trenutni, Zabjelski, Narodni jezik, Optimistički, Jezik ljubavi, Svoj unikatni, Razumljiv, Zajednički, Bez jezika, Komplikovano je objasniti na jednoj liniji, Rock n roll, Prirodni, Eskimski, Marsovski”, pisali su građani u svojim popisnim listovima.

U Crnoj Gori vjeruju i u Deda Mraza, mir, dobrotu ljubav, u čovjeka, pokazali su podaci na popisu.

“Vjeru ima nadu nema, Bitcoin, Vjera i nada u bolje sjutra, Vjera u deda mraza, Dobrota Ljubav Mir, Džedaj, Naša vjera, Svoja, Ljudska vjera, Dijete ljubavi, Čovjek, A ne no nevjera, Vjeruje tati i mami, Srećna, U se i u svoje kljuse, Komitska, Kikiriki, Anđeli i demoni”, neki su od neobičnih odgovora kada je vjera u pitanju.

Rezultati popisa – Crnogoraca ima 41,12 odsto, Srba 32,93, srpskim jezikom govori 43,18 odsto, crnogorskim 34,52

Podsjetimo, u Crnoj Gori živi 633.158 stanovnika. Kao Crnogorci se izjasnilo 41, 12 odsto, Srba ima oko 32.93 procenata, Bošnjaka  9,45 odsto, a Albanaca 4,97. Muslimana ima 10.162, a Rusa 12.824 ili 2,06 odsto. Sudeći po podacima sa popisa, među nama živi dosta duhovitih i neobičnih ljudi, prenosi Borba.me

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije