Zanimljivosti

I ptice se izvode u šetnju

I ptice se izvode u šetnju
I ptice se izvode u šetnju

Kineske parkove preplavio je novi trend - vlasnici ptica svoje ljubimce šetaju uz obrazloženje da i one mogu postati depresivne i usamljene ako se ne izvode napolje! Tradicija "šetanja ptica" poznata je u Kini već vijekovima, a posljednjih godina postaje sve popularnija.

Zanimljivi prizori koji se odnedavno mogu vidjeti u kineskim parkovima zaintrigirali su ljubitelje živitinja širom svijeta. Umjesto pasa, mnogi Kinezi kao kućne ljubimce u šetnju izvode ptice.

Vlasnici ptica odlaze u park, kače kaveze izrađene od bambusa na najniže grane drveta i posmatraju kako njihovi ljubimci radosno skakuću.

Neki sjede ispod rascvjetalog drveća i pričaju, igraju karte ili šah sa svojim prijateljima, dok drugi vežbaju kinesku borilačku veštinu taidžikuan.

Ovo je prizor koji možete videti, ne samo u Pekingu, već i u drugim kineskim gradovima.

"Šetanje ptica" je postalo popularno za vreme kineske dinastije King koja je vladala od 1644. do 1911. godine i ta stara tradicija je nedavno ponovo oživela.

Su Nan, novinar iz Pekinga smatra da je ta razbibriga neophodna u vremenu kada je tempo života ubrzan i kada su ljudi stalno pod nekim pritiskom.

"Mislim da su Kinezi prvi počeli da kao ljubimce drže ptice živopisnih boja i da su prvi koji svoje male pernate ljubimce izvode u šetnju", dodaje Nan.

Ljubitelji ptica, kako ističe, smatraju da ih ne treba šetati.

"Tu, međutim, griješe. Ako ne izvedete svog pernatog ljubimca u šetnju, ptica će postati usamljena i depresivna i prestaće da peva", istakao je Nan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije