Zanimljivosti

Kralj Čarls vozio letjelicu koju je osmislio Nikola Tesla? (VIDEO)

Kralj Čarls vozio letjelicu koju je osmislio Nikola Tesla? (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube | Britanski kralj vozio letjelicu koju je osmislio Nikola Tesla? (VIDEO)

Nedavno objavljeni dokumentarac pod nazivom “Kralj NLO-a” istražuje intrigantnu i kontroverznu tvrdnju o britanskoj kraljevskoj porodici, prema kojoj je kralj Čarls III., dok je još bio princ od Velsa, pilotirao NLO-om tokom strogo povjerljivog vojnog projekta 1975. godine.

U filmu je objavljen intervju s kanadskim roniocem Danom Costellom, koji tvrdi da je svjedočio kako tadašnji princ upravlja letjelicom nalik na NLO u Sandy Pointu (Nova Škotska, Kanada). On tvrdi da je kralj Čarls bio jedan od trojice pilota.

Oni su navodno upravljali prototipom letjelice koja je emitovala plavičasti ionski plamen i tiho lebdjela, ostavljajući zemlju ispod sebe sprženu i transformisanu. Costello tvrdi da je letjelica nalikovala helikopteru s dvostrukim lopaticama, ali je mogla lebdjeti bez zvuka ili vidljivog pogona.

Provokativna pitanja

Costellove tvrdnje sugerišu da je kralj Čarls III., koji je u to vrijeme bio stacioniran na obližnjem brodu HMS Endeavour kao pilot helikoptera, bio uključen u tajnu misiju pod nazivom “Projekt Serpico”.

Nagađao je da je tehnologija letjelice možda povezana s pionirskim radom izumitelja Nikole Tesle te da je sada koriste vojne snage iz SAD-a, Kanade i Britanije.

“Ne mislim da je to bila vanzemaljska tehnologija, već da ju je možda razvio Nikola Tesla, a sada je koristi vojska”.

Reditelj dokumentarca, Mark Christopher Lee, istražio je Costellov vanredni izvještaj i otkrio daljnje dokaze koji se podudaraju s izvještajima američkog vojnog osoblja, uključujući Davida Gruscha, koji je takođe govorio o naprednoj vazduhoplovnoj tehnologiji.

Lee je u filmu postavio provokativna pitanja: “Šta ako viđenja NLO-a kojima smo svi svjedočili nisu vanzemaljska, već vrlo napredna zemaljska tehnologija? Je li princ Čarls bio uključen u taj tajni projekt? Ako je tako, zna li kralj Čarls III. sada istinu o NLO-ima?”.

Povezani incidenti

Lee je takođe ukazao na još jednu poznatu misteriju, NLO incident u Shag Harboru, koji se dogodio u blizini Sandy Pointa iste godine. Sugerisao je da bi i taj incident mogao biti povezan s istom eksperimentalnom tehnologijom, spekulišući da je priča o ianzemaljcima korištena kao paravan za čuvanje vojnih događaja u tajnosti.

Uprkos senzacionalnoj prirodi tvrdnji, Lee je priznao da je u početku sumnjao u Costellovu priču. Međutim, od objavljivanja dokumentarca javili su se brojni svjedoci koji su potvrdili da se sjećaju čudnih vazdušnih pojava u tom području tokom događaja 1975. godine. Lee je zatražio odgovor od kralja, ali još nije dobio službeni komentar.

Dokumentarni film “Kralj NLO-a” dostupan je na striming platformama, gdje nastavlja poticati raspravu o mogućoj upletenosti britanske kraljevske porodice u tajne aktivnosti povezane s NLO-ima, prenosi Dnevno.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije