TV

Evo gdje su i šta danas rade glumci iz serije "Srećni ljudi" (FOTO)

Evo gdje su i šta danas rade glumci iz serije "Srećni ljudi" (FOTO)
Evo gdje su i šta danas rade glumci iz serije "Srećni ljudi" (FOTO)

Bila je to serija koja nas je u to teško vrijeme sve držala prikovane pred male ekrane i unosila neophodnu dozu humora u našu svakodnevicu.

Sigurno se svi i dan danas sjećate silnih prevrata i avantura iz “Srećnih ljudi”, ali sumnjamo da znate šta danas rade glumci koji su se u njoj proslavili!

Iako je prošlo čak 22 godine od premijernog prikazivanja ove serije, istina je da njena popularnost ne jenjava. Na Fejsbuku ćete naći njenu stranicu koja je aktivna već godinama u nazad, a česte reprize omogućile su i mlađim generacijama da se upoznaju sa kultnim likovima domaće televizije kao što su Vukašin, Neca, Popara, Čarli, Roki, Đina, Lola, Ozren i, naravo, neprežaljeni Sima.

Ovaj Nišlija je igrao Vukašina, glavu porodice Golubović. I danas se bavi glumom, prevashodno u pozorištu. Vjerovatno svi već znate da je slavni Sima zapravo bio njegv pas Amon, a stara lovačka njuška mu je pravila društvo u svim njegovim omiljenim aktivnostima poput lova i ribolova. Stanojevića i dan danas mnogi zovu po imenu iz serije, što dovoljno govori o tome koliko su “Srećni ljudi” obilježili njegov život.

S druge strane, interesantno je da Stanojević zapravo nije zadovoljan serijom koja ga je proslavila, a pogledajte i zašto..

Kao i mnoga druga djeca člumci, Janko nije nastavio da se bavi glumom. On danas ima 30 godina, oženjen je, prošle godine je dobio dijete, a učestvuje u porodičnom biznisu prodaje umjetničkih djela i radi u galeriji na Banovom brdu.

Ove dvije dame nismo imale prilike dugo da gledamo u glavnim ženskim ulogama koje su im originalno dodeljene. Razlog tome je svima poznat – mislile se da nisu bile dovoljno plaćene i odustale od projekta što prije moguće. Njih su zamijenile druge glumice, ali ni jedna ni druga nikada nisu zažalile zbog svojih odluka.

Iako je ovjekovečila nekoliko kultnih uloga poput Nadice iz “Tri palme za dvije bitange i ribicu”, Dubravka Mijatović nije ostvarila tako blistavu karijeru kakvu su joj mnogi predviđali, a kažu da je to najviše zbog njenog nezgodnog temperamenta. Do nedavno je bila u braku sa glumcem Marinkom Madžgaljem sa kojim ima ćerku.

S druge strane, Tanju Bošković nije potrebno posebno predstavljati. Ona je vremenom dostigla status prave glumačke dive na ovim prostorima, a ne tako davno nas je sve oduvala s nogu u rijalitiju “Ples sa zvezdama”.

Još jedan glumac iz originalne postave koji nije bio zadovoljan honorarom i ubrzo nestao iz serije bio je svima dragi Gaga Jovanović. Danas je on jedan od najcjenjenijih glumaca u regionu, a nikada nečemo zaboraviti kako nas je lijepo nasmijavao u “Kuguarsima”, “Lajanju na zvezde”, “Čikašim perverzijama” i brojnim drugim projektima. Zanimljivo je da je u septembru na zidu jedne kuće u San Dijegu osvanuo mural sa njegovim likom. Oženjen je glumicom Brankom Pujić sa kojom ima dvoje djece.

Ona je bila glumica koja je preuzela ulogu Đine. Jugoslava je devedesetih mnogo obećavala, ali kao i njena republika imenjakinja, “promijenila je planove”. Posvetila se porodici i privatnoj porodičnoj firmi “Art Vista”. njena ćerka Maša upisala je glumačku akademiju što je čini izuzetno ponosnom. Danas glumi, onako “za dušu”, i to u “Pozorištancu Puž” kod Branka Kockice i Cace Aleksić.

Jedan od najstarijih živih članova glumačje ekipe je Zoran Rakič, glumac koji se proslavio ulogom Nikole Kalabića u mini seriji “Posljednji čin” početkom osamdesetih. No, gledaoci ga ipak najbolje pamte po “Srećnim ljudima”. Vjerovali ili ne, on danas ima 80 godina i voli da piše pjesme i aforizme.

On je imao tu sreću da ga gledaoci upamte kako po “Srećnim ljudima”, tako i po “Boljem životu”. Lik “kontroverznog biznismena” Ozrena Soldatovića ponovio je i nakon odlaska u penziju u “Beloj lađi”, zbog čega bismo mogli pomisliti da je on scenaristi Siniši Paviću ipak omiljeni glumac. Sam kaže da je igranje ovog lika njegova omiljena obaveza. Imao je dugu i uspješnu karijeru, a pored glume, oprobao se i kao voditelj, pjevač, a kao publicista ostavio je veliki trag na našoj kulturnoj sceni. Danas ima 74 godine, a njegova supruga Mirjana Popović-Golumbovsk je istaknuta novinarka.

Stavljali su ga na liste najvećih zavodnika sa malih ekrana, ali ipak nije prešao na film. Ipak, Pavić je i njega redovno angažovao u svim narednim projektima kao što su “Porodično blago“, “Stižu dolari” i “Bela lađa“. S druge strane, bio je veoma aktivan pozorišni glumac. Danas je oženjen i ima sina.

Ova dama važi za jednu od najdražih glumica u Srbiji, a karijeru je počela još tokom sedamdesetih. Prošle godine Ljiljana se konačno oprostila i od “dasaka koje život znače”, pa pretpostavljamo da je sada srećna u penziji koju je i te kako zaslužila.

Glumila je Ljubičicu, nama omiljeni ženski lik u seriji (jer su sve njene uloge nama kao po naredbi omiljene). Danas, nakon 40 godina duge karijere, važi za jednu od najznačajnijih glumica svoje generacije, kako na televiziji, tako i u pozorištu, a ove godine se oprobala i u ulozi voditeljke jednog šou-programa. Ipak, i dan danas je zovu Koka, po liku iz serije “Bolji život”, i tvrdi da joj to uopšte ne smeta.

Ona je na domaćoj sceni prisutnija nego ikada, a uz to i ljepša nego ikada ranije. Ostvarila se kao glumica, ali i kao spisateljica sa već nekoliko naslova iza sebe i kolumnama u bitnim novinama kao što je “Politika”. Ovih dana je možete naći na Sajmu knjiga u Beogradu gdje potpisuje svoju novu knjigu “Headhunters” koju je izdala za Lagunu. Eto kako je lijepo uspjela naša omiljena kafanska pjevačica!

(NN/lepotaizdravlje.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije