Scena

Umro Bojan Jončić

Umro Bojan Jončić
Foto: N.N. | Umro Bojan Jončić

Modna scena je u šoku je nakon iznenadne smrtijednog od najcjenjenijih hrvatskih make-up umjetnika Bojana Jončića, koji je iznenada preminuo u 37. godini u petak 11. oktobra.

Vijest o njegovoj smrti na Facebooku je objavio poznati hrvatski art model i voditelj Galerije Kranjčar Josip Joško Tešija.

"Ni u najgoroj noćnoj mori nisam mogao zamisliti da je ovo naš zadnji editorijal, tvoje zlatne ruke i talent šminkanja. Zbogom dragi moj prijatelju i savremeniče Bojane. Mirno plovi u dubine svemira, negdje gore ćeš šminkati predivne nimfe. Hvala ti za sve, ljepotu koju si mi davao i umjetnost, dragi Bojane. Zauvek u srcu i divnim modnim editorijalima u kojima si me napravio čudesnim,... Bio si svjetski, a naš", napisao je Tešija, koji je u nevjerici pričao kako mu nije jasno da više neće sarađivati s Jončićem.

"Naš zadnji projekt bio je urbani performans 'Ja sam koji jesam' za Dimitrija Popovića. Našli smo se u trgovini Nade Došen i ta šminka je trajala tri sata jer je bila izazovna. Razgovarali smo između ostalog i o zdravlju, rekao sam mu da imam migrenu, a on mi je rekao samo da ima problema s povišenim pritiskom. Nevjerovatno mi je da je to bio naš zadnji razgovor", kazao je Tešija za Večernji, koji je pun riječi hvale za pokojnog umjetnika, prenosi Telegraf.

"Bio je nabijen, jak čovek, pravi snažni Dalmatinac. Podsjećao me na mornara. No, bio je velika dobrota od čovjeka, toliko divan, ali i pravi profesionalac u svom poslu. Nazvao me nekoliko dana prije šminkanja i pitao kako će izgledati moj lik, zatim je osmislio šminku. Kod njega nije bilo improvizacije. Radio je s najboljim mejkapom, i puno nam je pomogao sa savjetima. Puno godina radio je za Chanel, i u Parizu i u Zagrebu, a kod njih ne može raditi svako. Nikome nije mogao reći, bio je pedantan i znao je više od ikog, kazao je Tešija, koji je s pokojnim Jončićem radio na nekoliko projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije