Scena

Rozga završava posebno životno poglavlje: Biće puno suza

Rozga završava posebno životno poglavlje: Biće puno suza
Foto: Screenshot/Instagram | Rozga završava posebno životno poglavlje: Biće puno suza

Splitska pjevačica Jelena Rozga, koja već godinama vlada regionalnom muzičkom scenom, ovih dana priprema se za posljednji koncert svoje turneje “Minut srca mog“.

Ovaj nezaboravni muzički put, koji je trajao gotovo dvije godine, završava 2. novembra koncertom u sarajevskoj Zetri, gdje će prvi put nastupiti pred tamošnjom publikom.

Na konferenciji za medije održanoj u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Rozga nije mogla sakriti emocije.

“Strašno je koliko se tome radujem i koliko sam uzbuđena. Pripreme su već u punom jeku. Svaki koncert je bio emotivan, a ovaj će posebno biti jer je posljednji u sklopu ove turneje. Ovo je kao završetak jedne prekrasne priče, tako da će vjerojatno biti puno suza, dolazi mi mama i još puno dragih mi ljudi”, izjavila je Rozga na rubu suza.

Publiku u Sarajevu očekuje spektakularna izvedba s brojnim iznenađenjima, a Rozga je posebno najavila bogatu scenografiju i koreografiju.

Turneja “Minut srca mog”, koja nosi ime po njenom akustičnom albumu, bila je prava poslastica za obožavatelje. Kroz nju je Rozga promovisala svoje najveće hitove te je nastupala u nekim od najvećih dvorana u regionu.

Nakon koncerata u Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu, turneja je stigla i do finala, a pjevačica se nada da će u Sarajevu oduševiti svoju publiku još jednom, kako to čini već gotovo tri decenije.

Nakon završetka turneje, Rozga ne planira da odmara.

U decembru je očekuje čak pet uzastopnih koncerata u beogradskom Sava Centru. Nakon najavljenih četiri koncerta Rozga je odlučila dodati još jedan datum, pa će tako 28. decembra još jednom nastupiti pred oduševljenom beogradskom publikom.

“Moje najdraže doba u godini su božićni i novogodišnji praznici, a bina je moje omiljeno mjesto na svijetu. Zbog vas, dragi moji, radimo i 5. koncert 28.12. Volim vas do neba, mojoj sreći nema kraja”, napisala je Rozga na svom Instagram profilu, zahvalivši svojim obožavateljima.

Njeni obožavatelji nisu skrivali svoje oduševljenje zbog dodatnog koncerta, a komentari na društvenim mrežama samo su potvrdili koliko je publika voli.

“Kako je krenulo, biće koncerta i za 31.12.”, “Samo nebo ti je granica!”, “Jelena, ti si kraljica Balkana!”, samo su neki od komentara koji su preplavili njen profil, prenosi CdM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije