Scena

Prva ljubav Zdravka Čolića mami poglede i u 70. godini

Prva ljubav Zdravka Čolića mami poglede i u 70. godini
Foto: Screenshot Youtube | Prva ljubav Zdravka Čolići mami poglede i u 70. godini

Crvenim tepihom Sarajevo film festivala ovih dana šetaju mnoge poznate ličnosti, a jedna je privukla veliku pažnju. Glumica Jasna Ornela Beri, prva ljubav Zdravka Čolića.

Ova dramska umjetnica osvojila je srce omiljenog muzičara tokom 70-ih godina prošlog vijeka, kada su oboje živjeli u Sarajevu. Za ovu priliku, Jasna je izabrala crnu lepršav haljinu, koja je otkrila njenu vitku figuru u 70. godini, a čitavo veče nije skidala osmjeh sa lica.

O velikoj ljubavi sa Zdravkom Čolićem govorila je nedavno za medije.

"Upoznali smo se veoma mladi, davno. Išli smo u Skenderiju, u Dom omladine, koji je okupljao talente, a tu nisu bili samo muzičari, već i glumci, slikari. Družili smo se i tu sam se zaljubila. Po prvi put svi imamo prve ljubavi i on će uvijek imati dio u mom srcu koji je rezervisan samo za njega, posebno zato što sam imala divno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života", istakla je.

Iako su im se putevi razišli, nakon rata sudbina je odabrala da se ponovo spoje i to u Beogradu. Jasna je taj susret opisala kao veoma emotivan i dodala da joj je Čola posvetio pjesmu "Noć mi te duguje", navodi Kurir.

Jasna je rođena 1954. u Zenici. Glumila je u "Žikinoj dinastiji", "Nafaki", "Grbavici", "U zemlji krvi i meda" i drugim filmovima. Njena najpoznatija uloga je Maca u "Lepoti poroka", gdje ima scenu sa Mimom Karadžićem, u kojoj izgovara čuvenu rečenicu: "Jesi ti pop ili j***č".

Još osamdesetih godina Jasna se udala za poznatog baletskog umjetnika i koreografa Tončija Marinića, s kojim ima sina Vuka, koji je danas poznati glumac. Sarajevom je kružila priča da su sve djevojke bile zaljubljene u njega, čak su mu i cvijeće slale, ali je njegovo srce uspjela da osvoji glumica. Marinić je preminuo 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije