Scena

Nele Karajlić: Bora Đorđević je bio genije

Nele Karajlić: Bora Đorđević je bio genije
Foto: Tanjug/Arhiva | Nele Karajlić: Bora Đorđević je bio genije

Multimedijalni umjetnik, muzičar, pisac Nenad Janković alijas Nele Karajlić rekao je da je potresen viješću o smrti Bore Đorđevića, za koga je rekao da je bio jedan od najtalentovanijih i najvećih pjesnika na "ovom" jeziku, ikona jugoslovenske i srpske pop kulture i roka.

"On je jedan od najvećih pjesnika, jedan od onih koji su obilježili i jugoslovenski i srpski rokenrol, kao i jugoslovensku i srpsku pop-rok kulturu. Car. Baš mi je žao", rekao je Nele, za Srnu.

Nele je bio zatečen viješću o smrti Bore Čorbe.

"Nisam u Beogradu, ja sam na selu, nemam pojma šta se dešava. Znam da je bio bolestan. Šta da kažem, zatečen sam", rekao je Nele.

On se prisjetio da je sa Borom svojevremeno snimio "Pobjedničku pjesmu" povodom nastupa tadašnje fudbalske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 1998. godine, a poslije i "Gubitničku", navodeći da su to bila divna vremena.

"Bio je genije", rekao je Nele i dodao da će Boru pamtiti po duhovitosti.

Borisav Bora Đorđević, poznat i kao Bora Čorba, srpski rok muzičar i pjesnik, tvorac mnogih muzičkih hitova, preminuo je danas u bolnici u LJubljani u 72. godini, nakon upale pluća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije